نظارت کامل بر بیماران در حین رادیوتراپی
محققان موسسه فرانهوفر آلمان در مطالعه اخیرشان از یک مدل سه بعدی برای نظارت کامل بر بیماران قبل و در حین رادیوتراپی خبر دادهاند.
به گزارش صدای جامعه و به نقل از آی او، هنگام استفاده از پرتودرمانی برای درمان تومورها، پزشکان نه تنها از قدرت پرتوها برای کشتن سلولهای سرطانی به شیوهای هدفمند استفاده میکنند بلکه قدرت مخرب آنها بر سایر بافتها را نیز کنترل میکنند و در نتیجه به درمان بیماران سرطانی کمک میکنند.
هدف محققان از انجام این کار از بین بردن کل ناحیه تومور و در عین حال به حداقل رساندن آسیب به بافت سالم است و این امری است که به حداکثر دقت پزشکان نیاز دارد. موفقیت درمان تا حد زیادی به این سطح از دقت بستگی دارد و بنابراین پزشکان از قبل با استفاده از توموگرافی کامپیوتری مبتنی بر پرتو تصویری دقیق از تومور ایجاد میکنند و سپس با استفاده از این اسکنها، نوع درمان را مشخص میکنند. هنگامی که رادیوتراپی چند روز بعد نیز انجام میشود، بیمار باید دقیقا در همان وضعیتی باشد که برای معاینه اولیه بوده است و این وضعیت نباید در طول درمان تغییر کند.
سیستم جدید توسعه یافته توسط محققان موسسه فراونهوفر آلمان میتواند به طور مداوم وضعیت بیمار را قبل و در طول پرتودرمانی/رادیوتراپی کنترل کند. بنابراین شانس درمان موفقیت آمیز و بهبودی پس از رادیوتراپی به طور قابل توجهی بالاتر است.
دکتر “کریستوف مونکلت”(Christoph Munkelt) از محققان این مطالعه در این باره گفت: این سیستم تصاویر سهبعدی از بیمار را قبل و در حین پرتودرمانی با دقت کمتر از نیم میلیمتر و نرخ فریم فرکانس بالا تولید میکند که منحصربهفرد است. این امر به پزشکان امکان میدهد تا همسویی بهینه پرتوها را با حداقل قرار گرفتن در معرض تشعشعات اضافی از سیستمهای تصویربرداری اشعه ایکس نظارت کنند. سیستمهای نوری همچنین امکان نظارت دقیق بر موقعیت بیماران را فراهم میکنند. درمانها بسیار موثر هستند و همچنین استرس جسمی و روحی را کاهش میدهند.
در طول معاینه اولیه با استفاده از توموگرافی کامپیوتری، یک حسگر نوری یک الگوی مادون قرمز متغیر که سپس توسط دو دوربین ضبط میشود را روی بدن پخش میکند. بر اساس این تصاویر، سیستم یک مدل سهبعدی تولید میکند که امکان بررسی بافتهای مربوطه را فراهم میکند.
انتهای پیام