“من ثروتمندترینم؟ “
با فراهم شدن امکان استعلام وضعیت دهکبندی، افراد زیادی شاهد آن بودند که با وجود مشکلات مالی و نداشتن سرمایه مناسب، در دهک دهم یعنی دهک ثروتمند قرار گرفتهاند؛ دهکبندی که توسط وزارت رفاه انجام شده و معیارهای آن هنوز به طور مشخص به اطلاع عموم نرسیده است.
به گزارش صدای جامعه، پرداخت یارانه جدید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی که در جریان اصلاح نظام یارانهای در دستور کار دولت قرار گرفت، ۹ دهک را شامل شده است؛ دهک اول تا سوم که سطح درآمدی پائینتری داشته و حتی فاقد درآمد هستند و رقم ۴۰۰ هزار تومانی به آنها اختصاص پیدا کرده است و دهک چهار تا ۹ که به سمت افزایش درآمد پیش میروند و مبلغ ۳۰۰ هزار تومان دریافت کردهاند، در این میان دهک دهم که پردرآمدترین و به عبارتی دهک ثروتمند باید در آن قرار گیرند، حذف شدهاند.
اما بعد از پرداخت یارانه جدید، گزارش های مردمی و بررسیهای صورت گرفته نشان داد برخی از خانوارهایی که تا پیش از این با درآمد معمولی، یارانه نقدی دریافت میکردهاند از لیست حذف شده و مشمول یارانه جدید نشدهاند. این در حالی است که اعلام شد این افراد میتوانند با شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس گرفته و یا با مراجعه به سامانه hemayat.mcls.gov.ir از وضعیت خود که در کدام دهک قرار دارند مطلع شوند، اما این اطلاع با ابهاماتی برای مخاطبان همراه بود؛ بر اساس اطلاعات گزارش های مردمی اغلب افرادی که یارانه آنها قطع شده با این اعلام مواجه شدند که در دهک دهم قرار دارند در حالی که شرایط آنها طوری نیست که در دهک ثروتمند قرار داشته باشند، برخی فقط درآمد کارمندی داشته و خانه و خودروی آنها در سطح معمولی است و حتی در حال حاضر خودرویی نداشته و درآمد چشمگیری هم ندارند.
همچنین به برخی اعلام شده بود در دهک بین اول تا سوم هستند، ولی دریافتی آنها ۳۰۰ هزار تومان بود یعنی آنچه برای دهک چهار تا ۹ پیش بینی شده است و یا برعکس نیز بود.
در ادامه این گزارش برخی از گزارشهای مردمی اعلام شده به صدای جامعه و البته کامنتهایی که در اخبار مربوطه در مورد دهکهای درآمدی مطرح شده، آمده است.
فرزندم مهماندار است و سفرهای خارجی میرود، اگرنه دهک دهم نیستیم
فردی گفته که بازنشسته و حقوقبگیر تامین اجتماعی و جزو حداقلبگیران است، ماهانه چهار میلیون تومان حقوق دارد. مستاجر است، املاک و ماشین هم ندارد، از هفت نفر اعضای خانوار، یکی از فرزندان صاحب خودرو است و فرزند دیگر مهماندار هواپیما است که شغل او ایجاب میکند دایم در سفرهای خارحی باشد، بر این اساس یارانه خانواده او قطع شده است و در دهک دهم طبقه بندی شدهاند، وی معتقداست که عدالت برایشان رعایت نشده است.
با ۱.۵ میلیون بازنشستگی جزو ثروتمندانم!
فرد دیگری که در استعلام به وی اعلام شده جزو دهک دهم است میگوید بازنشستهای با حداقل درآمد و کمتر از ۱.۵ میلیون تومان حقوق در ماه است.
شخص دیگری نیز گفته که بازنشسته است با درآمد حدود ۳.۶ میلیون تومان درماه ولی در دهک پردرآمد دسته بندی شده و یارانه وی قطع شده است.
وضع من از ۸۵ میلیون دیگر بهتر است؟
خانمی گفته است خانه ندارد ولی به نام همسرش خانهای دارند که در حال پرداخت اقساط آن است، در عین حال برای سایر هزینهها از وام استفاده کرده و کل دریافتی او نزدیک به پنج میلیون تومان است در حالی که همسر او در خرج خانواده هیچ کمکی ندارد و در دهک دهم نیز طبقه بندی شدهاند، او سوال کرده که آیا وضع او از ۸۵ میلیون ایرانی بهتر بوده و ثروتمندتر هستم؟
نمیدانیم چرا در دهک دهم هستیم
فردی هم اعلام کرده که در دهک دهم قرار گرفتهاند ولی مستاجر هستند و سرپرست خانوار نیز به دلیل دیابت، ۷۰ درصد بینایی خود را از دست داده است و نمیدانند بر اساس کدام معیار در بین ثروتمندان قرار گرفته اند.
به استناد دستور رئیس جمهوری، اعتراضها رسیدگی و ابعاد موضوع شفاف شود
این بخشی از گلایههای مردم در مورد دهکبندی یارانه بود و این در حالی است که تعیین وضعیت دهکهای درآمدی و طبقه بندی آنها و تعیین لیست دریافت کنندگان یارانه بر مبنای دهک بندی بر عهده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است که باید در این رابطه توضیح لازم را به عموم اعلام کند که معیارهای دهک بندی چیست و افراد بر چه اساسی دسته بندی میشوند.
این در حالی است که اخیرا رئیس جمهوری، پس از دریافت گزارش از نحوه اجرای طرح اصلاح نظام یارانه ها از مسئولان مربوطه خواست که به درخواستهای معترضان عدم دریافت یارانهها در کوتاهترین زمان ممکن و به شکل عادلانه و ضابطهمند، رسیدگی کنند.
همچنین معاون اول رئیس جمهوری به تازگی از نزدیک در جریان روند پاسخگویی به درخواستها، شکایات و سوالات مردم در خصوص جاماندگان دریافت یارانه قرار گرفته است.
بر این اساس این انتظار از دستگاههای ذیربط از جمله سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان دستگاههای شناسایی و دهکبندی یارانهبگیران و پرداخت منابع به آنها، با توجه به حساسیت موضوع، اطلاعات دقیقتری در باره معیارهای شناسایی در اختیار مردم قرار داده و اعلام کنند مبنای اقدام برای دهکبندی و حذف و اضافه خانوارها چیست؟ چرا که در حال حاضر تنها اظهارات پراکندهای در این مورد مطرح شده است.
انتهای پیام