باکتری‌هایی که “دوز”‌ بازی می‌کنند!

انسان‌ها برای اولین بار با باکتری‌های مهندسی ژنتیکی شده، دوز بازی کردند.

به گزارش صدای جامعه و به نقل از نیوساینتیست، باکتری‌های مورد نظر باکتری‌های معمولی نبودند بلکه باکتری‌های اشریشیا کلی(E. coli) بودند که اصلاح ژنتیکی شده تا به عنوان یک شبکه عصبی که نوعی هوش مصنوعی است، عمل کنند.

“آلفونسو جارامیلو”(Alfonso Jaramillo) در شورای ملی تحقیقات اسپانیا می‌گوید که این رویکرد می‌تواند کاربردهای گوناگونی از ایجاد مواد زنده با قابلیت یادگیری تا ساخت میکروبیوم‌های “هوشمند” داشته باشد.

او و گروهش کار خود را با یک سویه از باکتری “E. coli” ‌آغاز کردند که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بود تا ۱۲ ماده شیمیایی مختلف را حس کند و فعالیت‌های هر ژنی که محققان انتخاب می‌کنند را در پاسخ تغییر دهد.

این سویه که “ماریونت”(Marionette) نام دارد در سال ۲۰۱۹ توسط گروه دیگری ایجاد شد. “جارامیلو” و همکارانش سویه “ماریونت” را اصلاح کردند به طوری که نسخه‌های متعددی از دو بخش دی‌ان‌ای حلقوی به نام “پلاسمید” داشت که هر کدام پروتئین فلورسنت متفاوتی را کد می‌کردند که یکی از آنها قرمز و دیگری سبز بود.

باکتری‌ها مانند یک قطعه الکترونیکی به نام “ممریستور”(memristor) رفتار می‌کنند که برای ساخت تراشه‌های رایانه‌ای استفاده می‌شود و نحوه عملکرد سیناپس‌های مغز را تقلید می‌کند.

جارامیلو این مخلوقات را “memregulons” می‌نامد. محققان تصمیم گرفتند تا به این باکتری‌ها بازی دوز را آموزش دهند، زیرا این معیاری است که اغلب برای نشان دادن رویکردهای جدید در محاسبات استفاده می‌شود.

 جارامیلو می‌گوید: پس از هشت بازی تمرینی، باکتری‌ها به بازیکنانی خبره تبدیل شدند.

انتهای پیام 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا