یکصدایی رسانههای جهان از تحقیر رژیم صهیونیستی/ عملیاتی که حیثیت تل آویو را بر باد داد
مهسا مژدهی: روز شنبه هزاران راکت از سوی نوار غزه به سوی سرزمینهای اشغالی شلیک شد. در سالگرد یوم الکیپور، اسراییل با حملات حماس سورپرایز شد. تعداد زیادی از سربازان اسراییلی به اسارت در آمدند و رسانههای جهان نوشتند این سختترین حمله به اسراییل از سال ۱۹۷۳ تا کنون است. به تعداد کشتهها مدام اضافه میشود و رژیم صهیونیستی به تلافی عملیات اخیر، غزه را هدف حملات بسیار شدیدی قرار داده که باعث کشته شدن صدها نفر شده است. اما رسانههای جهان از این عملیات چه نوشتند؟
شلیک هزاران موشک از غزه فراتر از تصور است
سیان ان از قول رئیس سابق سرویس موساد رژیم صهیونیستی گفته، هیچ نوع هشداری دریافت نشده است و عملیات طوفان الاقصی در غلاف غزه یک غافلگیری تمام عیار بود. افرایم هالوی، رئیس سابق موساد به شبکه سی ان ان گفت: ما نمیدانستیم که آنها این تعداد موشک دارند و انتظار نداشتیم به اندازه امروز موثر باشند. او گفت، تاکنون بیش از ۳۰۰۰ موشک از نوار غزه شلیک شده است و این فراتر از خیال است رئیس سابق موساد گفت، عملیات طوفان الاقصی که حماس از دیروز شروع کرده یک حمله منحصربه فرد است. این نخستین بار است که مقاومت غزه به عمق اراضی اشغالی نفوذ کرده و بر شهرکها کنترل پیدا میکند. او معتقد است که این موشکها پس از قاچاق از طریق دریا، در نوار غزه تولید میشوند و حماس احتمالاً میتواند بدون اجازه به نیروهای صهیونیستی برای کشف نقشههایش، پرتاب آزمایشی انجام دهد.
این رسانه در گزارشی نوشت این عملیات، تلاش فزاینده دولت بایدن برای میانجیگری عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی را پیچیده کرد.
استفانی هالت، دیپلمات ارشد آمریکایی در اسرائیل، در شبکه های اجتماعی نوشت: من شلیک بیرویه راکت توسط تروریستهای حماس علیه غیرنظامیان اسرائیلی را محکوم میکنم. من با مقامات اسرائیلی در تماس هستم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر چنین اقدامات تروریستی کاملاً حمایت می کنم.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، که آخرین بار در ماه سپتامبر با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم گفتگو کرد، مدتها از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت کرده است و انتظار میرود که دامروز از نزدیک بر درگیریها نظارت داشته باشد.
سی ان ان ادامه داد: با این حال، طغیان خشونت در یک لحظه بسیار حساس در روابط آمریکا و اسرائیل رخ می دهد. به نظر می رسد این حملات تلاش فزاینده دولت بایدن برای میانجیگری عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی را پیچیده کند.
این رسانه آمریکایی افزود: مقامات ارشد بایدن ماهها برای میانجیگری در چنین توافقی کار میکردند. به گفته آنها چنین توافقی که منطقه را متحول میکرد و انتظار میرفت برخی از انواع امتیازات برای فلسطینیها را نیز در بر گیرد، که با نگرانی مذاکرات را تماشا میکردند.
حملات حماس شبیه یک فیلم سورئال است
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: فیلمهای منتشر شده از فلسطینیها حاکی از فروریختن دیوارها و حصارهایی است که طی ۱۶ سال گذشته ۲.۳ میلیون نفر را در نواز غزه محصور کرده بود و این فیلمها که تا صبح امروز منتشر شده غیرقابل تصور بودهاند. در این میان فیلمهای دیگری هم منتشر شده که نیروهای اسرائیلی را در محاصره و با دستوپای بسته نشان میدهند.
«خالد الطویل» ۴۹ ساله از شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه گفت: اگر از هر فلسطینی بپرسید که بهترین سناریو برای خاتمه این اشغال چیست، آنها هرگز چیزی شبیه به این نمیگویند. و اگر از هر اسرائیلی بپرسید که بدترین سناریو چه خواهد بود، هرگز چنین چیزی نخواهند گفت. این شبیه به یک فیلم است. ما وارد تونلی شدهایم که نمیدانیم پایان آن چه خواهد بود.
گاردین در ادامه با توصیف حملات بیسابقه حماس علیه رژیم صهیونیستی و آنچه طی دیروز رخ داده، گفت که این اتفاقات روز شنبه برای همه مردم «سورئال» بوده است.
پیروزی حماس حاصل شکست اسراییل است
روزنامه صهیونیستی هاآرتص با اشاره به عملیات بزرگ «طوفان الاقصی» که شکست بزرگ ساختاری کل رهبری سیاسی و امنیتی تلآویو را رقم زده، گزارش داد که ظاهرا اطلاعاتی در مورد حمله شوکهکننده شنبه از نوار غزه وجود نداشت، اما نشانههای اولیهای وجود داشت که مسوولان تلآویو آنها را نادیده گرفتند و پیروزی حماس را حاصل شکست عظیم تلآویو دانست. هاآرتص نوشت: «کابینه اسرائیل از صبح روز شنبه درگیر جنگ است. حماس یک حمله موثر و ناگهانی را آغاز کرد که سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل را کاملا غافلگیر کرد و دکترین دفاعی عملیاتی در مرز نوار غزه را در هم شکست.
اسراییل مصر را واسطه میکند
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال با اشاره به تعداد اسرای صهیونیستی که در نوار غزه هستند، نوشت: «اسرائیل از مصر برای مذاکره جهت آزادی فوری اسرای خود، درخواست کمک کرد.»
والاستریت ژورنال در ادامه به نقل از برخی مقامات مصری گزارش داد: «اسرائیل از مصر در میانجیگری برای آزادسازی صهیونیستهایی که جنبش حماس به اسارت درآورده، کمک خواست.»
بزرگترین ضربه به تلاویو طی ۵۰ سال گذشته
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در «رای الیوم» درباره عملیات «طوفان الاقصی» مقاومت فلسطین آورده است: ژنرال «محمد الضیف» اولین موشک را شلیک کرد تا نبرد آزادی بخش را آغاز کند، مسجدالاقصی مقاومتی دارد که حامی آن است.
هنگامی که «محمدالضیف» فرمانده قسام به همراه «ابوعبیده» سخنگوی خود پس از غیبتی دوساله به ویژه از زمان نبرد «شمشیر قدس»، آفتابی می شود، این بدان مفهوم است که پیروزی بزرگ در راه است و آنانی که به مسجدالاقصی یورش بردند، با مجازات شدیدی روبرو خواهند شد.
وی می افزاید: هم اکنون علت این غیبت را دانستیم که بارزترین دلیل، آماده شدن برای این پیروزی بزرگ بود.
عطوان در ادامه به تمجید از فرمانده گردان های القسام پرداخته و می نویسد: «ژنرال الضیف»، اجازه دهید که او را با این عنوان خطاب کنیم که شایستگی آن را دارد و پیش آن همه ژنرالهای عرب که در تاریخ خود وارد یک نبرده هم نشده و یا یک گلوله فشنگ هم شلیک نکردهاند، سر فرود میآورند. ژنرال الضیف با آرامش و خیلی به اختصار گفت:« امروز روز نبرد بزرگ برای پایان دادن به آخرین اشغال در روی زمین است»، وی از شلیک ۵۰۰۰ موشک ظرف چند دقیقه خبر داد تا این عملیات مبارک آغاز شود. اما ابوعبیده، او صحنه را با این جمله بیان کرد: اسرائیل در مقابل ما در حال فروپاشی است و طوفان الاقصی طبق برنامه در حال انجام است» و تمام گنبدهای آهنین و فلاخن داود و هواپیماهای رادارگریز در برابر آنها و نیروهایشان فرو ریختند.
اسرائیل تحقیر شد
واشینگتن پست اذعان کرد که حملات مقاومت فلسطین به سرزمینهای اشغالی شکستی برای رژیم صهیونیستی بوده و باعث تحقیر این رژیم شده است.
روزنامه آمریکایی «واشینگتن پست» در این باره اعلام کرد: «اندازه و گستره موشکهایی که مقاومت روز شنبه به سمت اسرائیل شلیک کرد، بیسابقه بود».
واشینگتن پست تایید کرد که عملیات «طوفان الاقصی» ارتش رژیم صهیونیستی و سرویسهای اطلاعاتی این رژیم را غافلگیر کرد و پس از ماهها هشدار مقامات امنیتی درباره بدتر شدن توان بازدارندگی، اتهامات و انتقادات تلخی را به همراه داشت.
«یوسی ورتر» در این یادداشت تحت عنوان «تحقیر و شکست… ترس و شوک به اسرائیل چیره شده است»، نوشت: «اسرائیل امروز تحقیر شد و شکست خورد».
وی با اشاره به جنگ رژیم صهیونیستی با مصر و سوریه در سال ۱۹۷۳، گفت: حتی اگر غزه ویران شود، این مهمترین شکست امنیتی پس از جنگ یوم کیپور را جبران نخواهد کرد.
این روزنامه گزارش داد، حماس و جهاد اسلامی به طور معمول از مجموعهای از راکتهای معمولی و پیشرفته برای هدف قرار دادن سرزمینهای اشغالی استفاده میکنند و اندازه و گستره موشک باران روز شنبه بیسابقه بود.
ورتر در ادامه آورده است: تکاندهندهترین اتفاق این است که فلسطینیها توانستند بر ۲۲ شهرک در جنوب سرزمینهای اشغالی مسلط شوند.
311313
منبع: خبر آنلاین