گلوبالتایمز: حملات بیپروا علیه چین، آمریکا را زشتتر و زنندهتر میکند
جو بایدن در سخنرانی اخیرش به مقامات چینی تحت عنوان «جماعت بد» تاخت و ادعا کرد، «اقتصاد چین با مشکل مواجه شده است.» روزنامه چینی گلوبال تایمز به این مسئله واکنش نشان داده و نوشت، اظهار نظرات تند و تیز علیه چین یکی از آسانترین روشها برای سیاستمداران است تا فورا توجهات را به خود جلب کنند و رئیسجمهور آمریکا از این قاعده مستثنی نیست.
روزنامه چینی گلوبال تایمز در گزارش خود آورده است: مارک تواین، نویسنده آمریکایی در یکی از مقالههای خود گفته بود، انتخابات آمریکا مملو از «حقههای بیشرمانه، دروغ و تقلب» است. همزمان با شروع برخی از فعالیتهای مربوط به انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، چندین نامزد استراتژیهای خوب خود را درخصوص حکمرانی ملی ارائه نمیدهند اما در عوض تمرکز خود را بر روی حمله به دیگران و چین گذاشتهاند.
فضای حاکم در جامعه آمریکا نسبت به چین به شدت توسط واشنگتن مسموم شده است و اظهار نظرات تند و تیز علیه چین یکی از آسانترین روشها برای سیاستمداران است تا فورا توجهات را به خود جلب کنند و جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا از این قاعده مستثنی نیست. ما باید این صحبتهای شوکهکننده بایدن را بررسی کنیم؛ صحبتهایی که مشابه آن پیشتر نیز توسط نامزدهای دیگری همچون «ران دیسانتیس» فرماندار فلوریدا و «نیکی هیلی» سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل و نامزد ریاستجمهوری این کشور، علیه چین مطرح شده بود.
روزنامه گلوبال تایمز تاکید میکند: طبق تجربههای قبلی، همزمان با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا، مهمترین مسائل آمریکا بیشتر و بیشتر کمرنگ میشود و جای خود را به ادعاهای احساسی میدهند. حملات و بدگوییهای بیپروا علیه چین، جایگاه ایالات متحده را زشتتر و زنندهتر میکند.
اما این نکته شایان ذکر است که جو بایدن فقط نامزد ریاستجمهوری نیست، بلکه او رئیسجمهور کنونی آمریکاست. پس در نتیجه، ایراد چنین بیانیههای تحریکآمیزی توسط بایدن «بسیار نادرست» است. البته دانستن این قضیه برای ما دشوار نیست که هدف بایدن از چنین اظهار نظراتی صرفا «افزایش توجه و امتیاز» برای کارزار انتخاباتی خود است. بایدن با چنین صحبتهایی میخواهد «موضع سخت» خود علیه چین را نشان دهد و با زیادهگویی از تواناییهایش میخواهد تاکید کند که میتواند با «تهدیدات و چالشها» از سوی چین مقابله کند.
روزنامه گلوبال تایمز با اشاره به جزئیات سخنان بایدن، دریافته است که صحبتهای او «تناقضهای فاحشی» را شامل میشود. واشنگتن از طرفی فرمانی را به امضا رسانده که هدفش منع سرمایهگذاری آمریکاییها در برخی شرکتهای چینی است اما سپس میگوید که «چین با مشکل مواجه شده است.» چینِ قویتر، یک تهدید برای آمریکاییها محسوب میشود اما چین ضعیفتر یک «بمب ساعتی» است. بنابراین چین باید چه اقدامی انجام دهد تا آمریکا ذهنیت سالمی در قبال پکن داشته باشد؟ واقعیت این است که چین نه تنها باید به خاطر «ناامیدی از توسعه ایالات متحده» مقصر شناخته شود، بلکه زمانی که واشنگتن به دستاوردهای خود افتخار میکند، چین باید این ناسزاگویی را نیز تحمل کند و در نهایت باید مسئول اختلال روانی ایالات متحده نیز باشد.
این روزنامه چینی در پایان مینویسد: چین برخلاف آمریکا هرگز هیچ کشوری را با زور تهدید نمیکند، هیچ ائتلاف نظامی را تشکیل نمیدهد، هیچ ایدئولوژی را صادر نمیکند، به کشورهای دیگر تجاوز نمیکند و شرکتهای کشورهای دیگر را بدون هیچ دلیلی سرکوب نمیکند. اگر «ساعت بمبی» در کار باشد، فقط توسط ایالات متحده آمریکا در سرتاسر جهان کار گذاشته میشود.
منبع: ایسنا