پوتین: آماده توافق صلح بودیم اما اوکراین بدعهدی کرد

رئیس‌جمهوری روسیه روز جمعه تاکید کرد، کشورش اینکه کشورهای غربی اوکراین را به عضویت ناتو بکشانند را نمی‌پذیرد، زیرا این یک تهدید امنیتی است.
‌ به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار با رهبران آفریقا در مورد اوکراین در سن پترزبورگ گفت: این را همه نمی‌دانند؛ اما ما به خوبی می‌دانیم که کی‌یف در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استقلال خود را بر اساس اعلامیه استقلال به دست آورد و در این اعلامیه سیاه و سفید نوشته شده بود که اوکراین یک کشور بی‌طرف است. اینکه چرا غرب شروع به کشاندن اوکراین به ناتو کرد، کاملاً برای ما روشن نیست و از نظر مسکو، این دقیقاً همان تهدید اساسی برای منافع روسیه است.
پوتین با اشاره به اینکه قبلاً “پیش نویس پیمان صلح مورد توافق قرار گرفته است”، تکرار کرد: ما همیشه علناً گفته‌ایم که آماده مذاکره هستیم.
وی گفت: اما پس از عقب نشینی نیروهای ما از نزدیکی کی‌یف – و از ما خواسته شد که این کار را انجام دهیم تا شرایط برای انعقاد یک توافق نهایی فراهم شود؛ اما مقامات کی‌یف تمام توافقات قبلی را کنار گذاشتند.
پوتین افزود: “بنابراین فکر می‌کنم توپ کاملاً در زمین آنهاست. من در مورد جزئیات آنچه در مورد آن به توافق رسیدیم صحبت نمی‌کنم. فکر می‌کنم صحبت در مورد آن اکنون درست نیست.”
در همین راستا، رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که علیرغم اینکه کشورهای غربی تنها بر اساس منافع خود در هر درگیری بین‌المللی کار می‌کنند، روسیه هرگز از مذاکره درباره اوکراین خودداری نکرده و همیشه آماده است تا راه‌های صلح‌آمیز را برای حل و فصل اوضاع در آنجا جستجو کند.
پوتین با انتقاد از سیاست‌های کشورهای غربی گفت: “آیا آنها فراموش کرده‌اند که اوضاع سودان را منفجر کردند؟ آیا فراموش کرده‌اند که در سوریه چه کردند؟ آنها به منشور سازمان ملل اهمیتی نمی‌دهند، آنها حقوق بین‌الملل را تنها زمانی به یاد می‌آورند که فکر می‌کنند این ابزارها می‌تواند علیه کسی استفاده شود، مثلا در این مورد علیه روسیه. وی با بیان اینکه آنها در هیچ کاری موفق نخواهند شد، تصریح کرد: اگر آنها خواستار پایبندی به منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی هستند، باید خودشان به این هنجارها پایبند باشند.
وی خاطرنشان کرد: این بدان معنا نیست که ما خواهان حل و فصل مسالمت آمیز هیچ اختلافی نیستیم و برای آن تلاش نمی‌کنیم.
پوتین خطاب به رهبران کشورهای آفریقایی گفت: موضع و ایده شما مشابه مواردی است که در طرح صلح برای حل و فصل اوضاع پیرامون اوکراین که در ماه فوریه توسط چین ارائه شد، گنجانده شده است.
رئیس جمهوری روسیه افزود که روسیه با علاقه پیشنهادات کشورهای آفریقایی در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین را بررسی کرده و آنها را جدی می‌گیرد.
پوتین در دیدار روز جمعه خود با رهبران کشورهای آفریقایی درباره اوکراین گفت: ما ایده‌ها و طرح‌های ارائه شده توسط دوستان آفریقایی خود را تجزیه و تحلیل کرده‌ایم و آنها را جدی می‌گیریم و با جدیت و تمایل به آنها نگاه می‌کنیم.
وی خاطرنشان کرد که مسکو کاملا از موضع کشورهای آفریقایی که به دنبال یافتن راه حلی برای درگیری اوکراین هستند و همچنین “عدم حمایت آنها از لفاظی‌های ضد روسیه” قدردانی می‌کند.
او یادآور شد که مقامات اوکراین “قانون ویژه‌ای را صادر کردند که مذاکره با روسیه را ممنوع می‌کند.”
پوتین تاکید کرد: ما به نوبه خود مذاکره را رد نکردیم و همیشه گفته‌ایم که آماده ادامه گفت‌وگو هستیم.
رئیس جمهوری روسیه روز جمعه گفت که روسیه منشور سازمان ملل را نقض نمی‌کند بلکه مطابق با آن عمل می‌کند.
پوتین در ناهار کاری با رهبران کشورهای آفریقایی گفت: “امروز به ما می‌گویند که منشور سازمان ملل را نقض می‌کنیم. من چنین فکری نمی‌کنم، برعکس، مطمئن هستم ما مطابق منشور سازمان ملل متحد عمل می‌کنیم.”
وی خاطرنشان کرد: سایر کشورها باید به اصول منشور ملل متحد احترام بگذارند.
پوتین تاکید کرد که نباید استانداردهای دوگانه و تحریم‌های یکجانبه وجود داشته باشد و امنیت را به قیمت دیگران تضمین کنند.
پوتین خاطرنشان کرد که علل بحران در اوکراین “توسط نیروهای خاصی در غرب ایجاد شد” که “سال‌ها برای جنگ ترکیبی” با روسیه آماده می‌شدند و اوکراین را به ابزاری برای تضعیف پایه‌های امنیت و حاکمیت روسیه تبدیل کردند.
وی گفت، مشکلی که منجر به بحران امروز در اوکراین شد مربوط به کودتای سال ۲۰۱۴ بود، “کودتای خونین مسلحانه ضد قانون اساسی که به طور فعال توسط کشورهای غربی حمایت می‌شد.”
رئیس‌جمهوری روسیه گفت که دلیل واقعی افزایش قیمت‌های جهانی، از جمله مواد غذایی، به دلیل بحران اوکراین نیست، بلکه به دلیل سیاست‌های انرژی محاسبه‌نشده‌ای است که غرب اتخاذ کرده است.
پوتین خاطرنشان کرد که بحران در بازارهای مواد غذایی در زمان مبارزه با اپیدمی ویروس کرونا به وجود آمد، زمانی که کشورهای صنعتی کارخانه‌های خود را تعطیل کردند و مجبور شدند به هزینه دیگران از جمعیت خود حمایت کنند.
پوتین افزود که تسهیل کمی که تحت آن ارزهای کاغذی بدون تضمین چاپ می‌شد نیز بر تشدید بحران تأثیر گذاشت.
عصر جمعه در سن پترزبورگ، کار اجلاس و مجمع «روسیه آفریقا» با توافق بر سر اعلامیه نهایی این اجلاس به پایان رسید.
بسیاری از رهبران کشورهای آفریقایی در راس آنها عبدالفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر، سیریل رامافوسا رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، ابی احمد نخست وزیر اتیوپی و دیگران در این اجلاس شرکت کردند.

منبع: ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا