چرا برخی ریالی تولید می‌کنند، اما دلاری می‌فروشند!

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه برخی تصمیمات نادرست و برخی مشکلات به دلیل نبود شفافیت و آمار و اطلاعات درست است، گفت: چرا در کشورمان برخی محصولاتشان را ریالی تولید می‌کنند اما به مردم آن را دلاری و بر اساس فوب خلیج فارس و بورس لندن می‌فروشند.
ناصر فخاری در مراسم  امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان اقتصادی کوثر و مرکز آمار اظهار کرد: ثبات سیاستگذاری در کشور نیازمند اندازه‌گیری و آمار است و از آنجا که سازمان اقتصادی کوثر در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی نقش موثری دارد به نظر می‌رسد امضای این تفاهم نامه در راستای شفافیت آمار و اطلاعات در این حوزه و تصمیم سازی و تصمیم گیری بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی افزود: اینکه دولت هر قدر تلاش می‌کند که سفره مردم تنگ نشود نبود آمار و اطلاعات دقیق و شفاف یا کمبود آنها باعث می‌شود تا سوداگران این اقدامات را خنثی کنند و شاهد این باشیم که قیمت محصولی مانند مرغ افزایش پیدا کند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر ادامه داد: با توجه به راه اندازی سامانه‌های هوشمند در حوزه جمع‌آوری دیتا و اطلاعات در سازمان اقتصادی کوثر آمادگی این را داریم تا به دستگاه‌هایی مانند مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت کمک کنیم تا با در اختیار قرار دادن اطلاعات شفاف در اختیار این دستگاه‌ها بتوانیم کارهایی انجام دهیم که در سفره مردم احساس شود.
وی تصریح کرد: اینکه قیمت گوشت مرغ یا گوشت قرمز در بازار غیر متعارف می‌شود به دلیل نبود اطلاعات و دیتای شفاف است که البته نمی‌خواهیم کسی را در نبود این اطلاعات مقصر اعلام کنیم اما گاهی در کشور تصمیماتی اتخاذ می‌شود که بر مبنای اطلاعات درست نیست و عوارضی در این زمینه به وجود می‌آید.
چرا برخی ریالی تولید می‌کنند و دلاری می‌فروشند
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: یکی از اتفاقاتی که به دلیل نبود شفافیت رخ می‌دهد این است که برخی با وجود اینکه محصولات خود را ریالی تولید می‌کنند و حتی از یارانه‌هایی مانند یارانه انرژی استفاده می‌کنند محصولاتشان را به قیمت دلاری به مردم می‌فروشند و این به هیچ وجه درست نیست. به عنوان مثال می‌توان به فولادی‌ها اشاره کرد که آنها قیمت‌گذاریشان بر اساس نرخ دلار، بورس فلزات لندن و … است.
فخاری ادامه داد: ۱۰ الی ۱۵ درصد تولید کل کشور به ذخایر استراتژیک اختصاص دارد. بر اساس آمارهای موجود قبل از افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ، مصرف مرغ در ایران سالانه سه میلیون تن بود که اخیرا به ۲.۵ میلیون تن رسیده است. در همین راستا اعلام کردیم که سازمان اقتصادی کوثر آمادگی این را دارد تا همه نیاز ذخایر استراتژیک کشور به گوشت مرغ را تولید کند.
جواد حسین زاده – رئیس مرکز آمار ایران – نیز در ادامه اظهار کرد: از آنجا که امنیت غذایی در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مرکز آمار ایران نیز اطلاعات مختلفی در این زمینه جمع‌آوری، تحلیل و منتشر می‌کند در صددیم تا با اجرای این تفاهم نامه شفافیت بیشتری در این زمینه به وجود بیاید.
وی افزود: نبود آمار باعث می‌شود تا بهره‌وری لازم را نداشته باشیم.
در انتهای این مراسم تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان اقتصادی کوثر و مرکز آمار به امضای طرفین رسید.

منبع: ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا