/ در سینما و تئاتر چه خبر است؟/

برگزاری نشستی استانی با محمد خزاعی، اعلام زمان برگزاری یک جشنواره منطقه ای سینماجوان، انتشار فراخوان «چهار فصل تئاتر ایران» و… از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.
سیاست‌های حوزه استان‌های سازمان سینمایی در سال۱۴۰۲ با حضور محمد خزاعی رئیس سازمان، معاونین و مدیران سازمان سینمایی گردهمایی مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها یکشنبه (۳۱ اردیبهشت ماه) در مجتمع فرهنگی باغ زیبا برگزار می‌شود.

ایسنا به نقل از اداره‌کل روابط عمومی سازمان سینمایی و سمعی بصری، این گردهمایی با هدف ارائه برنامه‌ها و ماموریت‌های کلان سازمان سینمایی در حوزه استان‌ها در سالجاری، تبیین مباحث تخصصی و گفت و گو در حوزه‌های مختلف سینما با حضور رئیس سازمان سینمایی کشور، معاونین این سازمان به همراه مدیران موسسات تابعه برگزار خواهد شد.

در این گردهمایی، چشم‌انداز برنامه‌های سازمان سینمایی کشور در حوزه‌های توسعه و مدیریت منابع، توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، فیلمخانه ملی، نظارت و ارزشیابی، جشنواره‌ها و امور بین‌الملل و همچنین، مباحث مربوط به راهبردها و ماموریت‌های انجمن سینمای جوانان، بنیاد سینمای فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و موسسه سینماشهر تبیین و ارائه خواهد شد.

این برنامه، در راستای اهداف عدالت محوری سازمان سینمایی و با هدف همگرایی، هم‌افزایی و اثرگذاری در سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، ارزیابی ظرفیت‌های موجود و بازشناسی ظرفیت‌های مغفول سینما در استان‌ها پیش‌بینی شده است.

لازم به ذکر است گردهمایی سه روزه مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها توسط معاونت امور استان‌ها و مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌ریزی شده و یک روز آن به سازمان سینمایی کشور اختصاص یافته است.

زمان برگزاری شصت‌وهفتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان یاسوج–دنا مشخص شد.
 به‌گزارش روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، زمان برگزاری شصت‌وهفتمین جشنواره‌ منطقه‌ای سینمای جوان یاسوج- دنا که با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای سینمایی، تثبیت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان یکی از مقوله‌های مهم فرهنگی با رویکرد ایجاد تنوع و تکثر در انواع فیلم کوتاه از طریق تاکید بر ژانرهای سینمایی برگزار می‌شود، مشخص شد، که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ۱۰ تا ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲ به مدت ۴ روز استان کهگیلویه و بویراحمد میزبان فیلم‌سازان و عکاسان جوان خواهد بود.
این دوره از جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان که قرار بود در بازه زمانی ۲ الی ۵ اسفندماه ۱۴۰۱ در شهر یاسوج برگزار شود، اما به دلیل تعویق در برگزاری دو جشنواره منطقه‌ای یزد و بوشهر، به تیرماه ۱۴۰۲ موکول شد.
در شصت‌وهفتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان یاسوج–دنا، توجه به سینمای بومی و فیلم‌های ژنریک در الویت انتخاب و داوری خواهند بود.
هنرمندان ۱۰ استان (فارس، خوزستان، خراسان شمالی، کرمانشاه، آذربایجان غربی، ایلام، لرستان، مرکزی، همدان و کهگیلویه و بویراحمد) میهمانان شصت‌وهفتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان یاسوج–دنا هستند که در دو بخش فیلم کوتاه و عکس به رقابت می‌پردازند.
شصت‌وهفتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان یاسوج–دنا ۱۰ تا ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲ به میزبانی انجمن سینمای جوانان ایران- دفتر یاسوج و به دبیری امین درخشان برگزار می‌شود.
لازم به ذکر است، شصت‌وپنجمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان یزد-ایساتیس و شصت‌وششمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان بوشهر-خلیج فارس، به ترتیب در بهمن ۱۴۰۱ و اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار شد.

تازه‌ترین فراخوان پروژه‌ « چهارفصل تئاتر ایران» با عنوان «تئاتر و جامعه‌ سالم» از سوی دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه‌ هنری منتشر شد.
روابط عمومی حوزه هنری، فراخوان فصل یازدهم از پروژه‌ ملی جامع آموزش درام‌نویسی چهارفصل تئاتر ایران با عنوان «تئاتر و جامعه‌ سالم» منتشر شد.در متن این فراخوان آمده است:آنچه در رهگذر تاریخ به یاد ماست و به یاد ما می‌ماند، نگاهِ مُصلح تئاتر به جامعه‌ پیرامون خود بوده است. درام‌های کلاسیک یونان باستان تا آثار دوران رنسانس و نئوکلاسیک و بعد قرن بیستم، مسیری را در برابر دیدگان ما در برخورد و مواجهه با تئاتر و مسئولیت‌ها و شکل حضورش در اجتماع بشر می‌گشاید که خود به خود در خصوص کار ویژه و نقش تئاتر در قرن بیست و یکم و دهه‌های نخست هزاره‌ سوم تلنگری عظیم می‌خوریم و در مورد رسالت خودمان دچار پرسش‌های جدی می‌شویم.تئاتر بوده و هست تا اجتماعی که زادگاهِ این اثر است، جامعه‌ای درست‌تر، شایسته‌تر، کم نقص‌تر و در یک کلام «سالم‌تر» شود. بر ذمه‌ ما و آثار ماست که از هر دریچه‌ای که می‌توانیم و دوست داریم، در نمایشنامه‌های خود به مصادیق و مضامینی بپردازیم که یا جای خالی‌شان تنِ جامعه‌ ما را آزرده کرده و یا حضور نادرستشان شایسته‌ نقد جدی است. وظیفه‌ تئاتر از دیرباز تغییری نکرده؛ راهبری سنجیده و سازنده جامعه به طرف فضایی ایمن‌تر و جایی درست‌تر و بایسته‌تر.
دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، از کلیه‌ علاقمندان نو قلمِ درام‌نویسی و یا مجربترین های این عرصه دعوت می‌کند، در گام یازدهم از دور نوین این پروژه‌ آموزشی که به طور مشخص نظر به خارج از پایتخت و تقویت بنیه‌های درام‌نویسی با سیاست مرکز گریزی دارد، با ارسال ایده‌های بسیار موجز خود (از پنج خط تا دو صفحه) که حاوی مضمون مرتبط به توضیحات این فراخوان و عنوانِ «تئاتر و جامعه‌ سالم» باشد به آدرس الکترونیکیfasl.drama@gmail.com ۴ در این محفل آموزشی شرکت کنند.
امیدواریم این فصل هم بتواند مثل فصول پیشین پربار باشد و راه به آراسته‌شدن به زیور طبع بیابد و اینگونه برای آیندگان بماند. مجموعه کتاب‌های «فصل سفید» که حاوی خروجی‌های این پروژه ملیِ آموزشیِ هنری است یادگار فشردن دست علاقمندان این حرفه و این هنر انسان‌ساز توسط دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است.
این ایده‌ها که باید حداکثر تا ۲۵ خرداد ماه ۱۴۰۲ به دبیرخانه‌ دائمی پروژه ارسال شود، بدون محدودیت ژانر، مکتب، دوره‌ تاریخی و… پیش‌بینی شده‌اند و کاملا وابسته به سلیقه‌ شرکت‌کنندگان خواهد بود.
این پروژه‌ آموزشی در دور نوین خود با حمایت مرکزهنرهای نمایشی حوزه‌ هنری با مدیریت «ایوب آقاخانی» از سال ۱۳۹۶ آغاز به کار کرده و تاکنون انتشارات سوره‌ مهر چهار کتاب با عنوان «فصل سفید» منتشر کرده که جمعا حاوی ۱۲ نمایشنامه با پنج محوریت مضمونی «ایران در بستر تاریخ»، «کمدی در تئاتر»، «شهدای مقاومت»، «خانواده در تئاتر» و «مدافعان سلامت» است که همگی عناوین فصل‌های مختلف برگزار شده از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ به شمار می‌روند و از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ در عناوین و مجلدهایی متفاوت به چاپ خواهند رسید.

نمایش و نقد “غریب” در فرهنگسرای ارسبارانفیلم سینمایی «غریب» ساخته‌ی محمدحسین لطیفی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۸ در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن با حضور آنتونیا شرکا منتقد و کورش جاهد کارشناس سینما نقد و بررسی می‌شود.
در خلاصه داستان «غریب» آمده است: سال ۱۳۵۸ با بالا گرفتن اختلافات گروه‌های مسلح سیاسی از جمله کومله و دموکرات و…. شـهید محمد بروجردی به همراه اندکی از همرزمانش، برای سامان دادن به اوضاع و رسیدگی به شرایط مردم راهی غرب کشور شدند. اوضاع نابسامان و اوج‌گیری دسته‌بندی‌ها شرایط را برای فرمانده جوان منطقه غرب پیچیده‌تر کرد. تنها یک جرقه برای انفجار کافی بود…
بابک حمیدیان، مهران احمدی، پردیس پورعابدینی، رحیم نوروزی، حسام محمودی، سامیه لک و فرهاد قائمیان از جمله بازیگران فیلم «غریب» هستند.
علاقمندان برای حضور در پانصد و هفتاد و پنجمین نشست باشگاه فیلم تهران می‌توانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی بالاتر از پل سیدخندان‌، خیابان جلفا مراجعه کنند و یا با شماره‌های ۲۰- ۲۲۸۷۲۸۱۸ تماس بگیرند. همچنین برای رزرو صندلی نیز می‌توانند به سایت سینماتیکت مراجعه کنند.

منبع: ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا