قانونگذار دموکرات آمریکا: با فضای فاشیستی در آمریکا مواجهیم
به گزارش روز شنبه صدای جامعه از دیلی میل، «الکساندریا اوکاسیو-کورتز» نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا و «جیمی راسکین» نماینده دموکرات ایالت مریلند در برنامه تلویزیونی «کریس هیز» پیرامون مسائلی چون انتخابات میان دورهای این کشور، مشکلات اقتصادی اخیر و زیرساختها به گفتوگو پرداختند.
اوکاسیو-کورتز گمانهزنیهای اخیر درباره جلوگیری و توقف رای دهندگان در آریزونا را به مثالهایی از نژادپرستی در تاریخ ایالات متحده تشبیه کرد و اذعان داشت: با محیطی از فاشیسم در آمریکا روبهرو هستیم.
هفته گذشته، مقامهای آریزونا از ایالتهای اصلی رقابت میان ۲ حزب اصلی آمریکا، پس از انتشار تصاویری سوء ظن برانگیز از رایهندگان و تعقیب آنان، از دولت فدرال خواستار تحقیق درباره یک پرونده ارعاب احتمالی رای دهندگان شده بودند.
نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا خاطر نشان کرد: این گونه ارعاب رای دهندگان در پای صندوقهای رای ما را به یاد قوانین زمان «جیم کرو» میاندازد.
قوانین جیم کرو که بین ۱۸۷۶ و ۱۹۶۵ میلادی در آمریکا به تصویب رسیدند، جدا سازی و تبعیض را به صورت یک واقعیت روزمره برای سیاهان آمریکا در جنوب در آورده بود.
اوکاسیو-کورتز در ادامه افزود: این رفتارها، ما را به آپارتاید آمریکایی که مدت زیادی هم از آن نگذشته، بازمیگرداند.
وی با اشاره به چالشهایی که سیاهپوستان و آمریکای لاتینهای آمریکا با آن مواجهند تاکید کرد: در ۵۰ سال گذشته سیاهپوستان و آمریکای لاتینها در این کشور به طور نامتناسبی هدف زندانی شدن قرار گرفتهاند که منجر دسترسی آنها به مسکن یا فرصتهای شغلی را محدود و آنها را سمت “قیف فقر” هدایت کرده است.
«جیمی راسکین» نماینده ایالت مریلند نیز در تایید اظهارات کورتز گفت: ارعاب و تبعیض رأیدهندگان و ایجاد موانع برای آنها به ویژه در جوامع سیاهپوست و لاتین تبار آمریکا، اتفاقی جدید نیست و در این کشور سابقه دارد.
در همین رابطه هفته گذشته نتیجه نظرسنجی مشترک رویترز با ایپسوس نشان داد که از هر پنج رای دهنده آمریکایی، ۲ تن نگران تهدیدهای خشونت بار یا ارعاب رای دهندگان در حوزه ها و جایگاه های رای گیری در هنگام برگزاری انتخابات میان دورهای کنگره این کشور هستند.
انتخابات میاندوره ای آمریکا قرار است هشت نوامبر (۱۷ آبان) برگزار شود. در این انتخابات تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از یکصد کرسی مجلس سنا به رقابت گذارده می شود. همزمان نامزدهای دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برای تصاحب سمت فرمانداری در ۳۶ ایالت آمریکا نیز به رقابت خواهند پرداخت.