اجلاس اوآنا در تهران / حضور پررنگ مدیران عامل خبرگزاری‌های عضو

به گزارش صدای جامعه در این اجلاس دو روزه ۶۰ نفر از روسا، مدیران و سردبیران ارشد از ۳۵ کشور عضو اوآنا حضور دارند.

«اوآنا» (OANA) نام اختصاری The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.

توسعه و تقویت بیش از پیش همکاری‌های رسانه ای بین کشورهای عضو مهم ترین محور و دستور کار اجلاس مجمع عمومی اوآنا در تهران است.

علی نادری مدیر عامل صدای جامعه در افتتاحیه اجلاس اوآنا در تهران تاکید کرد،اتحاد رسانه‌های مستقل می تواند روایتگر مظلومیت کشورها در برابر تحریم‌های ظالمانه باشد.

وی ضمن خوشامدگویی به سفرا، نمایندگان و مدیران رسانه‌ای و مهمانان این اجلاس، اظهار داشت: بنده از خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی که در سه سال گذشته به خوبی مدیریت این اتحادیه را بر عهده داشت و با وجود همه‌گیری کرونا ارتباطات و تبادلات خوب فرهنگی بین اعضای این اتحادیه ایجاد کرد و آن را به سرانجام رساند، تشکر می‌کنم.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی(صدای جامعه) با بیان اینکه اکنون که پس از سه سال از دوره خاص فراگیری کرونا عبور کرده‌ایم، فرصت مناسبی است که فصل جدیدی در حوزه ارتباطات و فعالیت رسانه‌ای و تبادل بین رسانه‌های مستقل آغاز شود، تصریح کرد: این‌ مقطع زمانی همزمان با تغییرات دنیا و شکل‌گیری نظم جدید جهان است.

نادری تاکید کرد: در حال حاضر رسانه‌ها می‌توانند با ایجاد اتحاد قوی، با جریان یکسویه رسانه‌ای که در جهان مشغول فعالیت هستند رقابت کنند و در واقع به منبع رسانه‌ای مستقل برای مردم دنیا تبدیل شوند.

وی با اشاره به نوع بازنمایی رسانه‌ ها از تحولات ایران، گفت: در چند هفته اخیر فضای رسانه‌ای دنیا تلاش کرد چهره متفاوتی از ایران نمایش دهد که از این رو حضور مدیران و مسوولان رسانه‌های خبری در تهران بسیار مهم است چراکه می‌توانند از نزدیک نظاره گر پیشرفت ها و شرایط حاکم بر ایران باشند.

مدیرعامل صدای جامعه در همین زمینه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و یکسویه رسانه‌ای، باید رسانه‌های مستقل به جای رسانه‌های غالب، درباره رویدادها و اتفاقات روایتگری کنند.

نادری با بیان اینکه جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته به دلیل ایستادگی بر باورها و اعتقادات‌ خود تحت تحریم‌های یکسویه بوده است، افزود: با وجود این تحریم‌های ظالمانه مردم تلاش کردند، مقاومت کنند و به پیشرفت ادامه دهند تا کشور به نقطه مطلوبی برسد، بنابراین اتحاد رسانه‌های مستقل می‌تواند روایتگر این مظلومیت و جریان مقابله با تحریم نه فقط برای ایران که برای کشورهای مستقل دنیا باشد.

مدیر عامل صدای جامعه در پایان ابراز امیدواری کرد خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(صدای جامعه) در دوره جدید، فصل نوینی از ارتباط بین رسانه‌های آسیایی و اقیانوسیه برای تشکیل یک جریان مستقل رسانه‌ای شکل بگیرد و به جمع بندی مناسبی در این زمینه برای اهداف خود برسیم.

هیون جین کیم معاون مدیر عامل خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز در مراسم افتتاحیه مجمع عمومی هجدهمین اجلاس اوآنا تاکید کرد، اوآنا می تواند فرصت خوبی برای تبادل همکاری ها بین رسانه ها باشد.

وی افزود: هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اوآنا رخداد بسیار مهمی برای این سازمان است و می‌توانیم در مورد چالش‌های مهم بحث کنیم. اعضا می‌توانند فرصت‌های جدید را مطرح کرده و هر عضو فرصت دارد که تجریبات خودش را مطرح کند.

هیون جین کیم ادامه داد: ما می‌توانیم جلسات بعدی را در سئول برگزار کنیم و همچنین می‌توانیم هر سه سال مشورت کنیم که جلسات در کجا برگزار شود.

وی تصریح کرد: در این رویداد همه گیری کرونا، باید بتوانیم از سازمان خود بخواهیم تا در مورد و چالش ها فرصت ها بحث کنیم.

معاون مدیر عامل خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی افزود : باید در مورد امور سیستم رسانه‌ها که مصرف بالایی دارند، صحبت کنیم و محتوای بسیار غنی داشته و چالش‌های قوی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم چالش‌ها و فرصت را شناسایی کنیم، گفت: باید فرصت و چالش ها را بررسی کرده و در مورد حل و فصل آن‌ها بحث کنیم.

این مقام خبرگزاری یونهاپ تاکید کرد: همچنین می توانیم در مورد مباحثی که در رسانه ها داریم، جلساتی را در خبرگزاری‌ها برگزاری کنیم و پیاده سازی را در دستور کار خود قرار دهیم، چرا که کارشناس‌های خوبی در این زمینه داریم وی می توانیم از آن ها بهره مند شویم.

هیون جین کیم گفت: از سال ۱۹۶۱ اوآنا تلاش کرد تا به تبادل تجربیات و تبادلات در منطقه آسیا و اقیانوسیه برای تبادل همکاری ها کمک کند و ما باید بتوانیم این مسیر را دنبال کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم این جنبش ما به سمت پیشرفت و حرکت مثبت در سال های آینده کمک کند.

شماری از میهمانان شرکت کننده در این مجمع نیز در روزهای گذشته در بازدید از بخش های مختلف سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (صدای جامعه) و نشست با مدیران و سردبیران صدای جامعه از سفر به تهران ابراز خرسندی کردند.

آنان اظهار امیدواری کردند با برگزاری مجمع تهران شاهد رشد و توسعه روزافزون همکاری های رسانه ای میان کشورهای عضو اوآنا باشند.

صدای جامعه در اجلاسیه تهران به مدت ۳ سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.

فعالان رسانه‌های خارجی با اشاره به این که بدون تردید اجلاس اوآنا به میزبانی صدای جامعه اجلاس تاثیرگذار خواهد بود، تصریح کردند، نشست تهران به تقویت و توسعه بیش از پیش همکاری های دو و چند جانبه میان خبرگزاری های کشورهای عضو منجر خواهد شد.

در حال حاضر ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور قاره آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند و جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که سه خبرگزاری آن شامل صدای جامعه، فارس و مهر در اوآنا عضو هستند.

این خبر به روزرسانی می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا