بحران انرژی در اروپا / نیروگاههای هستهای آلمان به فعالیت خود ادامه میدهند
به گزارش بامداد سهشنبه صدای جامعه از خبرگزاری فرانسه، جنگ روسیه در اوکراین و افزایش قیمت برق از آن زمان، دولت آلمان را مجبور کرده است در برنامههای خود برای قطع انرژی هستهای تا پایان سال تجدید نظر کند.
شولتز روز دوشنبه در نامهای به وزرای کابینه خود نوشت: «مبنای قانونی برای اجازه فعالیت نیروگاههای هستهای ایزار ۲، نکاروستهایم ۲ و امسلند پس از ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ دی) تا ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین) ایجاد شده است».
رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان وابسته به حزب سبزها که به طور سنتی ضد صنایع هستهای است به تازگی گفته بود که دو نیروگاه از این سه نیروگاه تا بهار آینده در حالت آماده باش باقی خواهند ماند تا در صورت نیاز به تامین انرژی کمک کنند اما صدراعظم آلمان نظر دیگری دارد.
دورهای مکرر مذاکرات دولت آلمان در روزهای اخیر نتوانست این اختلاف را حل کند و اظهارات دوشنبه شب شولتز نشان میدهد که او ناگزیر به دخالت شخصی در این خصوص شده است.
در این نامه، صدراعظم آلمان اذعان کرده که از اختیارات خود برای صدور دستورالعمل استفاده میکند.
پرفروش ترین روزنامه آلمان (بیلد) نوشت: این دستور صدراعظم برای هابک یک ضربه مستقیم محسوب میشود.
حزب سبزها در کنگره این هفته از موضع هابک در مورد از کار انداختن نیروگاه امسلند حمایت کردند.
کریستین لیندنر وزیر دارایی آلمان میگوید این کشور باید از هر منبع انرژی برای کمک به کاهش قیمتها و روشن نگه داشتن چراغ خانهها در بحبوحه بحران انرژی اروپا استفاده کند.
لیندنر در توئیتر خود نوشت: این به نفع کشور و اقتصاد آن است که تمام ظرفیت تولید برق را در زمستان امسال حفظ کنیم.
در مقابل ریکاردا لانگ یکی از رهبران حزب سبز از تصمیم شولتز انتقاد کرد و گفت: نیروگاه هستهای امسلند برای پایداری شبکه مورد نیاز نیست.
لانگ گفت که هنوز مذاکرات در مورد این موضوع انجام نشده بود. او در توییتر خود نوشت: «ما در این مورد گفت وگو خواهیم کرد.»
در همین حال، گروه محیط زیست صلح سبز، اقدام شولتز را محکوم کرد و آن را غیر مسئولانه خواند.
مارتین کایزر مدیر اجرایی صلح سبز آلمان، گفت: تمدید عمر نیروگاههای هستهای همه ما را در معرض خطر غیرقابل توجیهی قرار می دهد.
آنگلا مرکل صدراعظم پیشین آلمان پس از فاجعه فوکوشیما در ژاپن در سال ۲۰۱۱، خروج اتمی آلمان را تسریع کرده بود.
اما آلمان که پیش از حمله مسکو به اوکراین به شدت به گاز و نفت روسیه متکی بود، به زعم آگاهان از پیامدهای جنگ اوکراین آسیب بیشتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی دیده است. این کشور اکنون خود را برای رکودی بی سابقه آماده میکند.
روسیه از اوایل شهریورماه جریان گاز از طریق خط لوله مهم نورد استریم ۱ را متوقف کرد و آلمان را به تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود و ایجاد ذخایر قبل از ماههای سردتر زمستانی واداشت.
این کشور حتی برخی از نیروگاههای با سوخت زغال سنگ خود را دوباره راه اندازی کرده است.