والدین با مقوله نظارت بر فرزندان در فضای مجازی غریبه هستند

کاوه منگلی، محقق و پژوهشگر فضای مجازی در برنامه «ترنج» از رادیو گفت‌وگو گفت: به نظر من فضای مجازی فقط تهدید نیست. بی‌انصافی است که بخواهیم دنیای سایبر را تهدید ببینیم و از مزایای آن غافل شویم. شاید اگر تهدیدی در این عرصه وجود دارد، ناشی از دانش کمتر ما و عدم توان مدیریت در آن عرصه است.

به گفته منگلی، فضای سایبر برای خانواده‌ها به فضای غیر‌قابل نظارت تبدیل شده و کودکان برای خودشان حاشیه امن درست کردند که تهدید است. نکته دیگر به تبحر و توانمندی خانواده‌ها در فضای مجازی برمی‌گردد. وقتی ما با اختلاف طبقه‌ای مواجه می‌شویم که بچه‌ها از والدین پیشرفته‌تر هستند، والدین اعتبار خودشان را برای مرجع موفق بودن از دست می‌دهند.

این پژوهشگر فضای مجازی گفت: فرزندان هم که فکر می‌کنند توانمندی بالاتری دارند، از تجربه و آگاهی غافل می‌شوند و اینجاست که ضربه اصلی به خودشان وارد می‌شود و تهدید‌های فضای مجازی به بدترین شکل ممکن به وجود می‌آید.

کاوه منگلی درباره نگرانی والدین از فرزندانشان این را هم گفت: والدین با مقوله نظارت بر فرزندان در فضای مجازی غریبه هستند و سال‌هاست که در دنیا برای نظارت روی فرزندان از نرم‌افزار‌های کنترل والدین استفاده می‌شود. این نرم‌افزار‌ها با نصب بر روی سیستم فرزندان امکان نظارت و برنامه‌ریزی در فضای مجازی را به والدین می‌دهند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا