خلق قهرمان داستان در گرو خلق شخصیت‌های فرعی است

علیرضا محمودی ایران مهر، نویسنده و مدرس نویسندگی در برنامه کافه رادیو از رادیو جوان گفت: ما هر وقت که نوشتن را شروع می‌کنیم، معمولاً به شخصیت‌های مهم داستان فکر می‌کنیم. گاهی هم آن شخصیت مهم، خودمان هستیم. من در کارگاه نویسندگی متوجه شدم که بیشتر بچه‌ها درباره خودشان می‌نویسند که کار خوبی هم هست.

به گفته محمودی ایران مهر، چیزی که به نوشتن بهتر کمک می‌کند، شخصیت‌های مکمل، حاشیه‌ای و فرعی است که بهتر شخصیت اصلی داستان و قهرمان را معرفی می‌کند؛ بنابراین در اثر همین کنش و واکنش بین شخصیت اصلی و فرعی داستان، شخصیت اصلی داستان بهتر ساخته می‌شود.

این نویسنده گفت: وقتی که بچه‌ها شروع به نوشتن می‌کنند، برای ساخت شخصیت اصلی داستان دچار مشکل می‌شوند. اما وقتی در کنار شخصیت اصلی داستان، از یک یا دو شخصیت فرعی دیگر استفاده می‌کنند و از طریق شخصیت‌های فرعی، شخصیت اصلی داستان را معرفی می‌کنند، شخصیت اصلی بهتر ساخته می‌شود.

علیرضا محمودی ایران مهر با بیان اینکه وقتی می‌خواهید یک شخصیت را در داستان خلق کنید، حتماً به اطرافش نگاه کنید و در کنار آن یک یا دو شخصیت فرعی هم قرار دهید، گفت: در نتیجه، بازتاب رفتار شخصیت اصلی داستانتان را به شخصیت‌های فرعی نشان دهید. این‌گونه، شخصیت اصلی داستان بهتر ساخته می‌شود.

به گفته این مدرس، گاهی پیش می‌آید که نوشتن درباره شخصیتی سخت است و پیش خود می‌گویید که چه باید کرد تا این شخصیت‌ها واقعی جلوه کند و آدم‌ها این شخصیت را دوست داشته باشند. باید گفت که با همین کار ساده می‌توانید قهرمان و شخصیت اصلی داستانتان را خلق کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا