نقش تعاونی‌ها در ساخت مسکن ارزان برای مردم

با توجه به آنکه مسکن سهم بسزایی در سبد هزینه خانوارهای کم درآمد دارد، استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مسکن در ساخت و تامین مسکن ارزان قیمت می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر از سوی دولت دنبال شود.

به گزارش صدای جامعه، مسکن نقش بسزایی در زندگی بسیاری از خانواده‌ها دارد و به لحاظ تأثیرگذاری در سبد هزینه‌ خانوارهای کم درآمد به ویژه دهک‌های متوسط و پایین جامعه که جزو حداقل بگیرانند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

با تصویب و اجرای قانون بودجه سال ۱۳۸۶ و قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن کشور، وزارت تعاون سابق مسئولیت و نقش مدیریت تقاضای مسکن در پروژه‌های مسکن مهر را بر عهده گرفت تا ضمن ایجاد بستر مناسب، اطلاعات مربوط به افراد واجد شرایط را جمع آوری، پالایش و نسبت به ثبت نام و ساماندهی آنها در قالب شرکتهای تعاونی مسکن مهر اقدام کند.

مهدی مسکنی ـ معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی –  به مشارکت تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن مهر اشاره کرده و می‌گوید: در دوران مسکن مهر، دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده که از این میزان حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد، خود مالکی و شخصی و یک میلیون و ۹۰ هزار واحد، جمعی و تعاونی ساز بودند که از این تعداد ۸۴۰ هزار واحد سهم تعاونی‌ها بوده است.

وی می‌گوید: دستاوردهای بخش تعاون در سطح اقتصاد ملی قابل ملاحظه است و ساخت ۸۴۰ هزار واحد مسکونی در طرح‌های ملی از جمله مسکن مهر توسط تعاونی‌ها از جمله این دستاوردها به شمار می رود.

به گفته مسکنی، در برنامه ساخت مسکن، دولت بخش تعاون را مکلف کرده که از مجموع ۴ میلیون واحد مسکونی ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در ساخت مسکن ارزان باید از ظرفیت تعاونی‌های مسکن استفاده و بر آنها نظارت شود چرا که در تعاونی‌های مسکن نگاه سودآوری مطرح نیست و ساخت یک واحد مسکونی با قیمت تمام شده کمتری صورت می پذیرد.

فتح الله بیات ـ فعال حوزه کار ـ در گفت‌وگو با صدای جامعه، معتقد است: اگر تعاونی‌ها وارد ساخت و ساز شوند بهتر است و به این منظور باید تعاونی‌های خوشنام که سابقه درخشانی در ساخت و ساز دارند این کار را برعهده بگیرند.

او می گوید: کارگران برای صاحبخانه شدن دریافتی و آورده کمی دارند بنابر این اگر قرار است مسکن کارگری با قیمت مناسب ساخته و تحویل شود، بهتر است تعاونی های مسکن مهر وارد شوند و دولت بر عملکرد آنها نظارت کند.

به گفته وی، در تعاونی‌ها نگاه سود آوری حاکم نیست و مسکن با قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول به شکل مقرون به صرفه ساخته و در اختیار متقاضیان قرار داده می شود.

برابر آمارها، ۸۴۲ هزار و ۸۱۹ واحد در قالب حدود ۶۵۰۰ تعاونی مسکن مهر ساماندهی شده و این تعاونی‌ها با انعقاد قرارداد مستقیم با پیمانکار اقدام به ساخت واحدهای مسکونی کرده‌اند.

به گزارش صدای جامعه، هم اکنون سهم تعاونی‌ها در تولید مسکن زیر ۱۰ درصد عنوان می‌شود در صورتی که این بخش ظرفیتها و پتانسیل‌های بالایی برای ساخت و تامین مسکن دارد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا