لشکرکشی سیاسیون به دنیای ورزشیها!
سعید آقایی؛ سرانجام پس از کش و قوس های فراوان سرنوشت نایب رئیسی فدراسیون والیبال مشخص شد و میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال در حکمی علی اصغر مونسان را به عنوان نایب رئیس فدراسیون والیبال معرفی کرد.
این پست پیش از این در اختیار وحید مرادی بود که مدتها به دلیل مشکلات مالی و اتهامات وارده در دوبی ممنوع الخروج شده بود و همین سبب شد تا بعد از قریب به 6 ماه بلاتکلیفی و عدم حضور مرادی در فدراسیون سرانجام میلاد تقوی صندلی وی را به مونسان هبه کند. فردی با عقبه سیاسی که او را به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می شناسیم که مهمترین سمت رزومه وی بوده و یک چهره سوپرسیاسی محسوب می شود.
مونسان که پیش از این، چندین سال عضو هیات رئیسه فدراسیون والیبال بود، در مهمترین تجربیات و سوابق کاری خود به عنوان وزیر،مسئولیت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ بر عهده داشت. وی همچنین پیش از آن عضو هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بود که پس از آن به عنوان آخرین رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نام گرفت و در زمان وی این سازمان به وزارت خانه تبدیل شد.
وی دارای کارشناسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف، کارشناسی ارشد مدیریت ساخت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از سازمان مدیریت صنعتی و دکترای مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف است و در سال ۱۳۹۵ به عنوان چهره سال صنعت ساختمان در گروه «مدیران دولتی» و در سال ۱۳۹۱ به عنوان مدیر نمونه شهرداری تهران انتخاب و معرفی شد. معاون اجرایی شرکت مانا، عضویت هیات مدیره و معاون اجرایی شرکت دی (بنیاد مستضعفان)، مسئولیتهای اجرایی در فاز اول منطقه پارس جنوبی (پالایشگاه پارس جنوبی) و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، همچنین عضو هیئت مدیره و معاون فنی و اجرایی شرکت هریس مهندس عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آتی ساز (بنیاد مستضعفان)، مدیرعامل سازمان فنی- مهندسی شهرداری تهران و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی تهران منتقل و همچنین معاونت امور اجتماعی فرهنگی و مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران بخشی از مسئولیت های اجرایی علی اصغر مونسان نایب رئیس جدید فدراسیون والیبال است.
حضور مونسان به عنوان یک چهره سیاسی در ورزش بار دیگر ثابت کرد که سیاسیون به ورزش علاقه وافری دارند و از هر فرصتی برای حضور در ورزش استفاده می کنند. سیاهه زیر بعضی از سرشناسترین چهره های سیاسی حاضر در ورزش را در بر می گیرد. آنها که در عرصه ورزش ورود کرده و برای خود نامی دست و پا کردند.
محمد رویانیان
محمد رویانیان از بدنه نظام و نیروهای انتظامی به ورزش آمد. وی فعالیت نظامی را از اواخر سال ۱۳۵۷ در کمیته انقلاب اسلامی آغاز کرد. او از ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ فرمانده انتظامی مازندران بود، از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ بهعنوان رئیس مرکز فوریتهای پلیسی کشور فعالیت میکرد و در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا برعهده داشت. در دوران فرماندهی محمدباقر قالیباف، رویانیان به عنوان اولین فرمانده مرکز فوریتهای پلیسی یا پلیس ۱۱۰ منصوب شد و تا سال ۱۳۸۰ در این مقام بود. پس از آن که سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی شد، سردار رویانیان در سال ۸۳ به عنوان اولین فرمانده پلیس راه مستقل انتخاب شد. رویانیان از اواسط سال ۱۳۸۴ رئیس پلیس راهنمایی رانندگی کشور شد که تا سال ۱۳۸۸ در این سمت بود. پلیس نامحسوس در دوره فرماندهی او در پلیس راهور تشکیل شد. رویانیان، از تاریخ ۱۳۸۷/۰۴/۱۱ با حکم محمود احمدینژاد، رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور و همزمان مدیر عامل شرکت قطارهای شهری کشور شد. علاوه بر آن نیز مشاور ویژه احمدینژاد در حوزه حمل و نقل شد. رویانیان از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ رئیس ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور بود و از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ بهعنوان مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس فعالیت میکرد. محمد رویانیان در ۲۹ شهریورماه سال ۱۳۹۰ با حکم محمد عباسی وزیر وقت ورزش و جوانان، مدیر عامل پرسپولیس شد. وی یکی از مدیران مورد اعتماد محمود احمدینژاد بود که با نزدیک شدن پایان دوره احمدینژاد، تلاش کرد پایگاه خود را در آن باشگاه محکم کند. این در حالی است که وی سابقه حرفهای در فوتبال نداشت و سعی نمود به عنوان یک فرد غیر فوتبالی، جایگاه باثباتی در مدیریت فوتبال ایران پیدا کند. رویانیان در ۲ بهمن ۱۳۹۲ از مدیرعاملی پرسپولیس استعفا داد و علی پروین جایگزین وی شد.
حمیدرضا آصفی
حمیدرضا آصفی دیپلمات، دیپلمات و سیاستمدار کهنه کار ایران است که او را پیشتر با مسئولیت های گوناگون در حوزه وزارت امور خارجه می شناسیم. سفیر ایران در آلمان شرقی (۱۳۶۹–۱۳۶۲)، سفیر ایران در فرانسه (۱۳۷۷–۱۳۷۲)، سفیر ایران در امارات (۱۳۸۸–۱۳۸۵)، مدیرکل اروپای غربی وزارت امور خارجه (۱۳۷۲–۱۳۶۹)، مشاور وزیر امور خارجه و مدیرکل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه (۱۳۸۱–۱۳۷۷)، سخنگوی وزارت امور خارجه (۱۳۸۵–۱۳۷۷)، دستیار ویژه وزیر امور خارجه (۱۳۸۵–۱۳۸۱)، معاون کنسولی، امور مجلس و ارتباطات وزیر امور خارجه (۱۳۸۵–۱۳۸۳) از جمله مهترین سمتهای این دیپلمات کهنه کار بوده است.
نقطه ورزشی کارنامه حمیدرضا آصفی، انتخاب به عنوان مشاور بینالملل فدراسیون فوتبال در دوره علی کفاشیان و مهدی تاج مهدی تاج بوده؛ او همچنین در دو مقطع در دهه 80 و 90 عضو هیات مدیره استقلال بود و نقش کلیدی در تصمیمات این تیم ایفا کرد.
فائزه هاشمی
فائزه هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی یکی از بزرگترین و مشهورترین سیاستمداران ایران است. وی دومین دختر و سومین فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی محسوب می شود که به تاسی از پدر حوزه سیاست ورود کرده و چهره ای به شدت جنجالی محسوب می شود. او در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی شرکت کرد و موفق شد به عنوان نماینده دوم تهران به مجلس پنجم راه یابد و بهعنوان نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی فعالیت میکرد. هاشمی از اعضای بنیانگذار حزب کارگزاران سازندگی ایران بهشمار میآید.
فائزه هاشمی از سال ۱۳۶۹ ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان را بر عهده داشت. این فدراسیون در دوره ریاست فائزه هاشمی، اقدام به برگزاری بازیهای اسلامی زنان میکرد و تا جایی پیش رفت که چهارمین دوره بازیهای اسلامی زنان، در تهران برگزار شد. در خرداد ۱۳۹۰ به دفتر او در ساختمان فدراسیون اسلامی ورزش زنان، حمله شد و کمتر از دو ماه بعد، در مرداد ماه ۱۳۹۰ این فدراسیون، به دلیل تعلق نگرفتن بودجه کافی از سوی سازمان تربیت بدنی، تعطیل شد.
علی آقامحمدی
علی آقامحمدی یکی از سیاستمداران پرنفوذ و بدون هیاهوی ایران است که بهعنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال ۱۳۸۵ فعالیت میکند. علی آقامحمدی از چهرههای پرنفوذ ایران شناخته میشود و سایت رسمی مجمع تشخیص مصلحت نظام از او به عنوان رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران نام برده است. نایبرئیس دوم کمیسیون امور برنامه و بودجه (۱۳۷۱–۱۳۶۸)، دبیر کمیتهٔ اقتصادی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی (۱۳۸۳)، دبیر کمیتهٔ سیاستگذاری تبلیغات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی (۱۳۸۴–۱۳۸۳)، دبیر کمیسیون اقتصادی، بازرگانی و اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام (۱۳۹۷–۱۳۹۶)، معاون سیاسی سازمان صدا و سیما (۱۳۷۹–۱۳۷۸)، قائممقام رئیس سازمان صدا و سیما (۱۳۸۴–۱۳۷۹)، معاون نظارت و هماهنگی در سیاستهای اقتصادی معاون اول رئیسجمهور (۱۳۹۰–۱۳۸۸)، قائممقام وزیر کشور در ستاد توانمندسازی محلات کمبرخوردار از سال ۱۴۰۰ از جمله دیگر مسئولیت های مهم آقامحمدی محسوب می شوند.
او از دهه 70 به ورزش ورود کرد و در باشگاه استقلال سمت گرفت. مدیرعامل باشگاه فوتبال استقلال در سال ۱۳۶۸ اولین حضور او در جمع آبی ها بود. آقامحمدی همزمان رئیس هیئت مدیره باشگاه فوتبال استقلال از ۱۳۷۵ تا ۱۳۶۸ بود و در سال 1402 نیز مدت کوتاهی دوباره به عضویت هیات مدیره باشگاه درآمد.
آقامحمدی همچنین در دو مقطع از ۱۳۸۷ تا ۱۳۷۷ و از ۱۳۹۵ تاکنون رئیس شورای مرکزی اتحادیه باشگاههای فوتبال ایران به شمار می رود.
حبیب کاشانی
حبیب کاشانی عضو قدیمی و باسابقه شورای شهر است که 4 دوره عضویت این شورا را بر عهده داشته کاشانی عضو شورای اسلامی شهر تهران در دوره دوم، سوم و چهارم بوده و هماکنون عضو دوره ششم این شورا نیز هست. در انتخابات دور پنجم شورای شهر تهران حبیب کاشانی شکست سنگینی متحمل شد و به عنوان عضو علیالبدل به همرا چمران و دبیر از راهیابی به صحن شورا باز ماند.
او یک بار (از تیر سال ۱۳۸۶ تا تیر سال ۱۳۸۷) به عنوان مدیرعامل و بار دوم (از مهر سال ۱۳۸۸ تا شهریور ۱۳۹۰) به عنوان سرپرست، مدیریت باشگاه پرسپولیس را عهدهدار بود که در طی مدیریت او ۳ قهرمانی برای پرسپولیس (یک قهرمانی لیگ برتر و دو قهرمانی جام حذفی) بدست آمد.
کاشانی، توسط محمد علیآبادی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی، پس از محمدحسن انصاریفرد به مدیر عاملی باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس انتخاب شد و پس از یک سال، استعفا کرد و داریوش مصطفوی جانشین وی شد. کاشانی در طی یک سال فعالیت خود در باشگاه پرسپولیس، توانست پس از 5 سال ناکامی پرسپولیس را به مقام قهرمانی لیگ برتر ایران برساند. وی پس از استعفای عباس انصاری فرد دوباره و با مقام سرپرستی، اداره پرسپولیس را به عهده گرفت و با انتخاب علی دایی به عنوان سرمربی با وی دو بار پیاپی قهرمان جام حذفی و چهارم لیگ شد.
به دنبال صحبتهای علی دایی بر ضد حبیب کاشانی و تمسخر وی در برنامه خنده بازار در شبکه سه در سال ۱۳۹۰ هر دو استعفا کردند ولی حبیب کاشانی دوباره توسط علی سعیدلو به سر کار برگشت. او حمید استیلی را به جای علی دایی به سرمربیگری پرسپولیس گمارد؛ پس از مدتی سازمان تربیت بدنی او را از کار برکنار کرد و سردار محمد رویانیان را به عنوان مدیر عامل پرسپولیس برگزید.
وی همچنین مدیرعامل باشگاه سایپا حدفاصل ۱۳۹۹–۱۳۹۸ را نیز در کارنامه دارد.
محمدجواد ایروانی
محمدجواد ایروانی اقتصاددان نهادگرا، سیاستمدار و مدرس دانشگاه است که در حال حاضر به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاون نظارت و حسابرسی دفتر رهبری میکند. ایروانی دانشآموخته دانشکده مدیریت دانشگاه تهران است. ایروانی درس پول، ارز و بانکداری، درس بانکداری بین المللی، درس سازمان های پولی و مالی بین المللی، درس سیاست ها و بازارهای پولی و مالی و درس سمینار در امور اقتصادی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ها تدریس کرده است.
او فعالیتهای مدیریتی خود را در سال ۱۳۵۸ با ریاست شرکت بازرگانی دولتی ایران آغاز کرد و در دوره دوم نخستوزیری میرحسین موسوی برای ۴ سال وزیر امور اقتصادی و دارایی بود. وی در مدت وزارت به عنوان رئیس کمیته تخصیص ارز، رئیس کمیسیون اقتصادی دولت و عضو شورای اقتصاد نیز فعالیت میکرد. ایروانی در دولت چهارم به نخستوزیری میرحسین موسوی برای مدت ۴ سال وزیر امور اقتصادی و دارایی بود و در این مدت به عنوان رئیس کمیته تخصیص ارز، رئیس کمیسیون اقتصادی و عضو شورای اقتصاد فعالیت میکرد. وی تأسیس دانشکده امور اقتصادی و دارایی، شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران و تشکیل سازمان حسابرسی را در زمان تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی در کارنامه دارد. ایروانی در فاصله سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ قائممقام وزیر جهاد سازندگی بود. وی همچنین از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشت.
او در دهه 70 پا به عرصه و ورزش گذاشت و رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال شد. ایروانی حدفاصل سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۷۵ این سمت را بر عهده داشت و پس از آن کنار رفت.
امیر عابدینی
امیر عابدینی یکی از سرشناسترین چهره های سیاسی است که به ورزش پا گذاشته. چهره ای که البته با عقبه ورزشی وارد سیاست شد و از سیاست به ورزش آمد.
عابدینی از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲ استانداری لرستان را برعهده داشت، در فاصله سالهای ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۶ بهعنوان استاندار آذربایجان شرقی فعالیت میکرد و از ۱۳۶۶ تا ۱۳۶۸ استاندار خراسان بود. عابدینی در دوره نخست شورای شهر از ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱ عضو شورای اسلامی شهر تهران بود. مدیرعامل شرکت توسعه راههای ایران، معاون وزارت صنایع و معادن، عضو علیالبدل و اصلی شورای شهر تهران، معاونت مسکن بنیاد شهید، مدیرعامل شرکت مهندسی فرودگاههای کشور، مدیر عامل اتکا، مدیر عاملی شرکت سهامی کل معادن ایران و… از جمله دیگر مسئولیت های وی بوده است.
عابدینی از دسته بازیکنان سابق تیم فوتبال پیکان در اولین سال تشکیل این تیم بود. وقتی بازیکنان تیم پرسپولیس در سال ۱۳۴۸ به پیکان پیوستند، عابدینی از معدود افرادی بود که همراه علی پروین در این تیم حضور پیدا کرد. عابدینی در هنگام بازگشت پرسپولیسیها به پیکان هم در این تیم ماند. او تا ۲۴ سالگی در پرسپولیس بود و سپس ادامه تحصیل را به ادامه فوتبال ترجیح داد. او سابقه بازی در برق را نیز دارد.
عابدینی از دهه 70 به عرصه مدیریت ورزش وارد شد و ریاست فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس را بر عهده گرفت. وی برای مدت ۶ ماه در سال ۱۳۷۳ ریاست فدراسیون فوتبال ایران را برعهده داشت. او در یک دوره طولانی از سال ۱۳۷۲ – ۱۳۸۰ مدیرعامل باشگاه پرسپولیس بود و در سال ۱۳۹۳ عضویت کمیته فنی را بر عهده داشت. مدیرعاملی باشگاه داماش در دو دهه نیز آخرین سمت ورزشی او بوده. 5 دوره قهرمانی با پرسپولیس در لیگ، 3 عنوان سومی در جام باشگاه های آسیا و قهرمانی با داماش در لیگ یک و صعود به لیگ برتر از جمله افتخارات دوران مدیریت عابدینی بوده است. بسیاری او را موفقترین مدیرعامل تاریخ باشگاه پرسپولیس می دانند.
علی سعیدلو
علی سعیدلو یکی سیاستمدار دیرپا است که سمت های فراوانی را در بدنه نظام بر عهده داشته. وی در سال ۱۳۵۹ رئیس کل سازمان چای کشور و در سال ۱۳۶۱ معاون مالی اداری وزارت بازرگانی شد. وی در آن سال همزمان سمت ریاست هیئت گزینش مرکزی و رئیس هیئت تجدیدنظر بازسازی نیروی انسانی وزارت بازرگانی را برعهده داشت. دو سال بعد به وزارت معادن و فلزات نقل مکان کرد و به عنوان قائم مقام یکی از معاونتهای آن انجام وظیفه نمود. علی سعیدلو در سال ۱۳۶۴ رئیس هیئت تجدیدنظر بازسازی نیروی انسانی وزارت معادن و فلزات شد و در همان سال به وزارت دفاع نقل مکان کرد و حکم معاونت بازرگانی سازمان صنایع دفاع را گرفت. بیشترین حضور سعیدلو در این سمت رقم میخورد. وی تا سال ۱۳۷۳ معاون بازرگانی سازمان صنایع دفاع بود. سعیدلو در خلال این سالها عضویت عامل سازمان صنایع بنیاد را نیز تجربه کرده و در سالهای ۷۰ و ۷۲ به وزرای صنایع و بازرگانی مشاوره میداد. همین پست او را با نعمتزاده همراه کرد. پس از پایان مدت مأموریتش در سازمان صنایع دفاع سعیدلو یک بار دیگر به وزارت بازرگانی بازگشت و در سال ۷۳ سمتهایی نظیر معاونت صادراتی وزیر بازرگانی و رئیس کل مرکز توسعه صادرات ایران، مسئول هیئتهای رسیدگی به تخلفات نیروی انسانی وزارت بازرگانی، رئیس هیئت مدیره شرکت فرش ایران و رئیس هیئت مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران را تجربه کرد. یک سال پس از آنکه خاتمی در انتخابات دوم خرداد ۷۶ به ریاستجمهوری رسید سعیدلو به جزیره قشم رفت و یک سال مشاور مدیرعامل این منطقه شد. سال ۱۳۸۲ سعیدلو مشاور رئیس کل دیوان عدالت اداری شد و در همان سال پس از پیروزی آبادگران در شورای شهر تهران و انتخاب احمدینژاد به عنوان شهردار پایتخت به ساختمان بهشت آمد و معاون مالی-اداری شهرداری شد. محمود احمدینژاد در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ وی را برای تصدی وزارت نفت به مجلس معرفی کرد، اما رای اعتماد نیاورد. پس از آن وی معاونت اجرایی رئیسجمهور در دولت نهم و سرپرستی نهاد ریاستجمهوری را بر عهده داشت.
وی در اواخر دهه 80 به حوزه ورزش ورود کرد. وی در سوم شهریور ۱۳۸۸ با حکمی از سوی احمدینژاد، به سمت رئیس سازمان تربیت بدنی منصوب شد و تا زمان انحلال این سازمان و تشکیل وزرات ورزش و جوانان، تا ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ این سمت را عهدهدار بود. او سپس با حکم محمود احمدینژاد به معاونت رئیسجمهور در امور بینالملل منصوب شد.
محسن مهرعلیزاده
محسن مهرعلیزاده سیاستمدار اصلاحطلب ایرانی است که یک چهره سوپرسیاسی محسوب می شود که در ورزش حضور یافته. وی در دولت هفتم، استاندار خراسان بود و در هفتم آبان سال ۱۳۹۶ در دولت دوازدهم به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد. از دیگر مهمترین مسئولیت مدیریتی وی میتوان به قائم مقام مدیر عامل شرکت لیلاند موتور ایران در سال ۱۳۶۰، عضو هیئت مدیره و قائم مقام مدیر عامل شرکت خودروسازی سایپا در سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳، مدیر صنعتی و بهرهبرداری گروه خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴، عضو هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی ایران در سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹، معاون وزیر صنایع در امور صنعتی و بهرهبرداری، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان عمران کیش که مأموریت ایجاد منطقه آزاد کیش، جلب سرمایهگذاری و توسعه توریسم را در سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۱ برعهده داشت، معاون سازمان انرژی اتمی ایران در امور نیروگاهها در سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری شاهد در سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل مؤسسه اندوخته شاهد در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ اشاره کرد.
او در دولت هفتم به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت دوم خاتمی انتخاب شد و از سال 1380 تا 1384 این سمت را بر عهده داشت. ولی همچنین از سال 1383 فدراسیون بین المللی ورزشهای زورخانه ای را تاسیس کرد و تا به امروز ریاست آن را داراست.
احمد ناطق نوری
احمد ناطق نوری یکی از چهره سیاسی است که سالیان سال در عمق سیاست بیتوته کرده. او از سال 1360 وارد پارلمان شد و نمایندگی مجلس از حوزهٔ انتخابیهٔ شهرستان نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی در دورههای اول، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم و هشتم را بر عهده داشت. وی در سال ۱۳۸۴ ریاست هیئت مدیره شرکت امدادخودرو سایپا را نیز بر عهده گرفت.
وی را پدر بوکس ایران می دانند چرا که در سالهای بعد از انقلاب و در سالهای تعطیلی بوکس توانست این فدراسیون را بازگشایی کند. ناطق از سال ۱۳۶۸ رئیس فدراسیون شد و تا سال ۱۳۹۶ آن را برعهده داشت.
مسعود سلطانی فر
مسعود سلطانیفر تا قبل از دولت حسن روحانی در بدنه سیاسی ایران نقش های فرعی را داشت. سلطانی فر استاندار گیلان، زنجان و نیز مرکزی و همچنین معاون سیاسی در استانداریهای فارس، همدان و هرمزگان را بر عهده داشت. وی همچنین عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. مسعود سلطانیفر پس از تشکیل حزب اعتماد ملی به رهبری مهدی کروبی به عضویت این حزب درآمد. او در جریان انتخابات سال ۱۳۸۸رئیس ستاد اجرایی حزب اعتماد ملی در پشتیبانی ازٰ مهدی کروبی و نماینده او در جریان شمارش آرا به شمار می رفت.
نخستین بار در دهه 70 او حوالی ورزش آفتابی شد. وی معاون پیشین سازمان تربیت بدنی و قائممقام مصطفی هاشمیطبا در زمان ریاست وی بر سازمان تربیت بدنی به مدت 2 سال در سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵ و همزمان معاونت اداری و مالی این سازمان محسوب می شد.
در شهریور ۱۳۹۲ با تصویب وزیران عضو شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و تأیید حسن روحانی، سلطانیفر به مدت سه سال به عنوان عضو غیرموظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش برگزیده و جایگزین علی صدوقی شد. در بهمن ۱۳۹۲ و پس از استعفای محمدعلی نجفی از ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حسن روحانی، طی حکمی مسعود سلطانیفر را به عنوان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منصوب نمود. او تا بر عهده گرفتن تصدی وزارت ورزش و جوانان دولت یازدهم در آبان ۱۳۹۵ در این سمت بود.
به علت مشارکت سیاسی سلطانیفر در جریان رویدادهای پس از انتخابات ۱۳۸۸ او یکی از سه وزیر پیشنهادی کابینه حسن روحانی بود که موفق به گرفتن رای اعتماد از مجلس نهم نشد و مجلس به وی رای اعتماد نداد.
با این وجود پس از استعفای محمود گودرزی از وزارت ورزش و جوانان در سال 1395، سلطانی فر دوباره از سوی رئیسجمهور به عنوان نامزد وزارت ورزش به مجلس معرفی شد و این باری رای اعتماد گرفت و در دوره بعدی نیز با ابقا در این سمت تا پایان سال 1400 در این سمت باقی ماند.
مصطفی هاشمی طبا
مصطفی هاشمیطبا یکی از سیاستمداران قدیمی و کهنه کار ایران است که پیش از حضور در ورزش پیشینه قدر در سیاست داشت. در دولتهای محمدجواد باهنر و میرحسین موسوی وزیر صنایع بود. اما خیلی زود مسیرش به سمت ورزش کج شد او در دولت دوم هاشمی رفسنجانی و دولت اول سیدمحمد خاتمی (از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۰) معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی محسوب می شد. وی همچنین از ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ و از ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۳ رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران لقب گرفت. هاشمیطبا در فروردین ۱۳۹۳، طی حکمی از سوی محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان به عنوان مشاور وزیر در امور زیربنایی، سرمایهگذاری و توسعه زیر ساختهای ورزش کشور معرفی شد.
حسن غفوری فرد
حسن غفوریفرد از جمله سیاستمداران کهنه کاری بود که یک حضور نصفه و نیمه در ورزش را تجربه کرد. وی در پی استعفای دولت موقت در آبان ۱۳۵۸ و همچنین طاهر احمدزاده استاندار وقت خراسان، او در آذر ۱۳۵۸ به سمت استاندار جدید منصوب شد و تا ۷ مرداد ۱۳۶۰ در این پست باقی ماند. پس از کشته شدن دو تن از نمایندگان استان خراسان در بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی و انتخابات دوباره، او و سید رضا کامیاب بهعنوان نمایندگان جدید استان خراسان به مجلس اول جمهوری اسلامی راه یافتند. غفوری فرد یک ماه پس از راهیابی به مجلس، به سمت وزیر نیرو منصوب شد. وی وزیر نیرو (۱۳۶۴–۱۳۶۰) در دولت نخست میرحسین موسوی بود. غفوری فرد در انتخابات مجلس پنجم در اسفند ۱۳۷۴ به عنوان نماینده تهران به مجلس راه یافت. همچنین بین سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی بود.
غفوریفرد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۰ شرکت کرد که به موفقیت نرسید. او در انتخابات دوره هشتم مجلس در ۱۳۸۶ به پیروزی رسید و پس از دو دوره غیبت بار دیگر به مجلس راه یافت. در انتخابات مجلس نهم و مجلس دهم از تهران نامزد نمایندگی شد اما نتوانست به مجلس راه یابد. غفوری فرد در انتخابات میان دورهای مجلس هفتم که همزمان با انتخابات شوراهای سوم که در سال ۱۳۸۵ برگزار شد، به عنوان نماینده تهران حضور یافت.
دبیرکل جامعه اسلامی ورزشکاران، عضو پیشین شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و رئیس هیئت بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی از دیگر سمت های غفوری فرد در تمام این سالها بوده است.
تنها حضور او در ورزش به اواخر دهه 60 بازمی گردد؛ جایی که وی به مدت ۴ سال (۱۳۶۸–۱۳۷۲) رئیس سازمان تربیت بدنی شد.
محمد عباسی
محمد عباسی یکی دیگر از فعالان سیاسی و اجرایی جمهوری اسلامی ایران بود که به ورزش آمد. وی از نمایندگان دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، مشاور احمدینژاد در آمریکای لاتین و وزیر تعاون در دولت نهم حدفاصل ١٣٨۵ تا ۱۳۹۰ محسوب می شد. عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی مدیریت و برنامهریزی و معاون برنامهریزی استانداری مازندران و رئیس دانشگاه آزاد در قائمشهر بودهاست. عباسی از طرف رهبری مهرماه ۱۳۹۳ به عنوان یکی از اعضای هیئت امنای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تعیین شد. وی همچنین از فروردین ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۳ معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور شد.
عباسی نخستین وزیر ورزش تاریخ جمهوری اسلامی است که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به عنوان وزیر ورزش در دولت احمدی نژاد انتخاب شد.
253 258