قویترین طوفان خورشیدی آسمان ایران و جهان را رنگی کرد / عکس
خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پیش بینی هوای فضایی سازمان ملی اقیانوسی و جوی گفت که شرایط ژئومغناطیسی شدید G۵ برای اولین بار از سال ۲۰۰۳ به زمین میرسد. این طوفان پتانسیل ایجاد اختلال در ارتباطات، شبکه برق و ناوبری، عملیات رادیویی و ماهوارهای را دارد.
بنابر گفته مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی بسیار محتمل است که طوفان ژئومغناطیسی تا آخر هفته ادامه داشته باشد، زیرا چندین پرتاب جرم تاج خورشیدی (CME) دیگر در حال انتقال به جو بیرونی زمین هستند. انتظار میرود طوفانها تا یکشنبه ۱۲ مه ادامه داشته باشند.
گزارش تصویری از شفق قطبی
عکسهایی از سراسر جهان آسمانی زیبا و روشن را با رنگهای صورتی، بنفش و سبز نشان میدهد. مناظر معمولاً در عرضهای جغرافیایی بالا دیده میشوند، اما به دلیل طوفان شدید خورشیدی در برخی از مناطق جنوبی نیز قابل مشاهده بودند.
شفق قطبی در مدار ۳۵ درجه در سه قلعه فردوس خراسان جنوبی و در ساعت یک بامداد شب گذشته به ثبت رسیده است.
شفق قطبی و غروب ماه در اواخر شب جمعه از آلبانی، نیویورک دیده شد.
جرقه شفق قطبی در کوه میچل، کارولینای شمالی در ۱۰ می ۲۰۲۴
نور شفق شمالی در نوارهای بنفش و سبز از حومه هلند قابل مشاهده بود.
نورهای شمالی آسمان راچستر، نیویورک را در 11 می 2024 روشن کرد.
نورهای شمالی آسمان شب را در شمال سانفرانسیسکو در میدل تاون، کالیفرنیا در 11 مه 2024 روشن کردند.
در 11 مه 2024 از شفق قطبی استرالیا
شفق قطبی، پدیدهای جوی است که بر اثر برخورد ذرات پرانرژی خورشید با جو فوقانی زمین به وجود میآید؛ در حالت معمول ذرات پرانرژی خورشید با سرعت نزدیک به ۲۷ میلیون کیلومتر بر ساعت با جو فوقانی زمین برخورد میکنند اما میدان مغناطیسی زمین از ما در برابر این حمله محافظت میکند. میدان مغناطیسی زمین ذرات را به سمت قطبها هدایت میکند و طی فرایندی شفقهای قطبی به وجود میآیند.
پدیدار شدن شفق قطبی در آسمان کشور در نتیجه طوفان خورشیدی است که به تازگی اتفاق افتاده است. شانس دیده شدن شفق قطبی امشب نیز وجود دارد اما برای دیدن آن باید جایی باشید که افق شمالی باز باشد و تا حد امکان آسمان تاریک باشد و آلودگی نوری در آنجا وجود نداشته باشد.
منبع: axios
۲۲۷۲۲۷ منبع: خبرآنلاین