اینترنت ماهوارهای موبایل؛ آنچه هست، آنچه نیست
غزال زیاری: این فناوری به استارلینک اجازه میدهد تا اتصال پهن باند ماهوارهای را برروی تلفنهای هوشمند در سراسر دنیا ارائه دهد. البته این سرویس برای رقابت با شبکههای ۴Gو ۵G درنظر گرفته نشده و بیشتر برای مناطق دورافتاده بدون پوشش سلولی مناسب است.
اسپیس ایکس ایلان ماسک، چند ماه پیش اولین سری از ماهوارههای استارلینک با قابلیت انتقال direct-to-cell را به فضا پرتاب کرد. این تکنولوژی این امکان را برای استارلینک فراهم میکند تا اتصال پهن باند ماهوارهایاش را برروی گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا ارائه کند. این فناوری به علاوه دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) را با استانداردهای رایج موبایل LTEمتصل میکند. اما دقیقا فناوری direct-to-cell استارلینک چیست؟ آیا با گوشیهای معمولی کار میکند یا نیاز به اعمال تغییراتی در سخت افزار موبایلها خواهد بود؟
در این مقاله، به سوالاتی در مورد نحوه عملکرد فناوری direct-to-cell استارلینک پاسخ میدهیم.
فناوری direct-to-cell استارلینک دقیقا چطور کار میکند؟
استارلینک اعلام کرده که ماهوارههایش با قابلیت direct-to-ell دارای مودمهای پیشرفتهای هستند که با نام eNode Bs شناخته میشوند. این مودمها شبیه دکلهای تلفنهای همراه هستند ولی در فضا کار میکنند. زمانی که ماهوارهها در مدار قرار میگیرند، فورا از طریق یک بک هال لیزری به تجهیزات استارلینک در مدار پائین زمین (LEO)متصل میشوند تا اتصال جهانی را فراهم کنند. ماهوارههای استارلینک که با مودمهای eNodeB بارگیری میشوند، مستقیما اینترنت را به تلفنهای هوشمند در هر مکانی از کره زمین ارسال میکنند. اولین دسته از ماهوارههای استارلینک با قابلیت direct-to-cell دوم ژانویه با موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به فضا پرتاب شدند.
چه زمانی خدمات direct-to-cell با سامانه SATCOM (یک سامانه مخابراتی سیار جهانی که سرویسهای ارتباطی داده و صوت را برای هواپیماها فراهم میآورد) روی تلفنهای همراه در دسترس خواهند بود؟
طبق اعلام وب سایت استارلینک، امکال ارسال پیغام در سال ۲۰۲۴ فراهم خواهد شد و خدمات صوتی و دیتا به همراه اتصال به دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) از سال آینده میلادی در دسترس خواهند بود.
آیا تکنولوژی direct-to-cell با گوشیهای هوشمند فعلی سازگار است؟
طبق اعلام استارلینک، این تکنولوژی با گوشیهای فعلی LTE (یعنی گوشیهای ۴G و ۵G) در هر کجا که آسمان قابل مشاهده باشد کار میکند. بر طبق آنچه در این وب سایت اعلام شده، نیاز به هیچ تغییری در سختافزار و سیستمعامل گوشی تلفن هوشمند و همچنین نیازی به نصب اپلیکیشن خاصی برای فعال کردن اتصال اینترنت ماهوارهای در گوشی های LTE نخواهد بود.
آیا استارلینک برای ارائه پهنای باند ماهوارهای در تلفنهای هوشمند با شرکتهای مخابراتی همکاری خواهد کرد؟
استارلینک اعلام کرده که یک ارائهدهنده خدمات تلفن همراه با استفاده از قابلیت direct-to-cell از دسترسی جهانی متقابل در کشورهای شریک برخوردار خواهد بود. این هماهنگیها ادغام سیستم ماهوارهای استارلینک را با شبکه تلفن همراه شریک مخابراتی امکانپذیر خواهد کرد؛ چیزی مشابه با قرارداد استاندارد رومینگ.
ماهوارههای استالینک با استفاده از طیف شرکای مخابراتی، برای اجرای این سرویس در کشورهای مربوطه وارد عمل میشوند. به عنوان مثال استارلینک با همکاری T-Mobile، پوشش ماهوارهای direct-to-cell را بر روی تلفنهای همراه، در ابتدا در مناطق دورافتاده آمریکا که هیچ گونه پوشش آنتن دهی وجود ندارد فراهم میکند. در حال حاضر دیگر شرکای مخابراتی جهانی استارلینک شامل: Optus (استرالیا)، Rogers (کانادا)، KDDI (ژاپن)، One-NZ (نیوزیلند)، Salt (سوئیس) و Entel (شیلی و پرو) هستند.
آیا سرویس direct-to-cell استارلینک، در رقابت با سرویسهای ۴G و ۵G نخواهد بود؟
ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیس ایکس اعلام کرده که سرویس direct-to-cell استالینک بسیار کند خواهد بود و به شکل معناداری با شبکههای فعلی موبایل رقابت نخواهد کرد. در واقع این سرویس برای ارائه پهنای باند برای تلفنهای همراه در مناطق دور دست که پوشش تلفن همراه وجود ندارد، بهترین گزینه خواهد بود.
منبع: m.economictimes
۵۸۵۸ منبع: خبرآنلاین