وفاداری جمهوری‌خواهان به رئیس‌جمهور سابق؛ چرا باید حضور انتخاباتی ترامپ را جدی گرفت؟

رسول سلیمی: دونالد ترامپ؛ این روزها به کابوس مخالفانش تبدیل شده است. بازگشت او برای خیلی‌ها گران تمام خواهد شد و این مسئله فقط به سیاست داخلی امریکا محدود نخواهد ماند و کشورهای دیگر نیز از هم اکنون محاسبات خود را بر احتمال برآمدن او به‌عنوان رئیس‌جمهور امریکا در سال آینده تنظیم کرده‌اند. نگرانی‌ها از آمدن او بیراه نیست؛ چون او سه‌شنبه‌شب به فاکس نیوز گفته بود که اگر دوباره انتخاب شود، تنها در “روز اول” ریاست‌جمهوری خود به‌تلافی اقدامات دشمنان سیاسی خود، در نقش یک «دیکتاتور» ظاهر خواهد شد.
آشکار است که ترامپ از هم اکنون دستورات اجرایی ویژه‌ای را در ذهن دارد تا همان روز نخست ریاست‌جمهوری‌اش، نسخه‌هایی را علیه منتقدان و مخالفانش امضا کند. ناظران سیاسی می‌گویند گزارش‌های متعددی درباره برنامه‌های او برای پاک‌سازی قوه مجریه امریکا از طریق انتصاب وفاداران و گسترش قدرت خود برای استخدام و اخراج کارکنان دولت فدرال وجود دارد. اما چه دلایلی برای بازگشت او وجود دارد که تحلیلگران را نگران کرده است؟

بیشتر بخوانید:
بازگشت به قدرت در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا/ ۴ دلیل برای پیروزی مجدد ترامپ وجود دارد
ترامپ برای تغییر اساسی سیاست خارجی آمریکا برنامه دارد!
ترامپ رد صلاحیت شد

سایه واقعی انتقام از رقبا و مخالفان داخلی و خارجی
شاید بزرگ‌ترین تفاوت ترامپ با دور نخست این است که او این بار برای انتقام آمده است. او از مخالفتی که همچنان با او در سطح دولت فدرال و کنگره باقی است و همچنین پیگرد قانونی که وزارت دادگستری دنبال می‌کند عصبانی است. ایران و چین هم در صدر کشورهای خارجی قرار دارند که ترامپ با حساسیت بیشتری سیاست خارجی امریکا در قبال آنها را دنبال می‌کند. ترامپ همیشه فردی بوده که به دنبال برکناری و حذف کسانی است که به او آسیب می‌رسانند یا با او مخالف هستند. تحلیلگران سیاست امریکا معتقدند او در مقام ریاست‌جمهوری و با استفاده از بازوهای دولت، مخالفان را کنترل خواهد کرد؛ بنابراین در معنایی ساده، دولت او دولت ترس نام خواهد گرفت به‌ویژه وقتی ترامپ این‌گونه دیگران را تهدید می‌کند: “ما کمونیست‌ها، مارکسیست‌ها، فاشیست‌ها و اراذل‌واوباش چپ رادیکال را که مانند حشرات در محدوده کشور ما زندگی می‌کنند، دروغ می‌گویند و سرقت می‌کنند و در انتخابات تقلب می‌کنند، ریشه‌کن می‌کنیم”، دست‌کم امریکایی‌ها این تهدید را جدی می‌گیرند.
تجربه برای امریکایی‌ها اصالت دارد
ترامپ اکنون تجربه یک‌بار ریاست‌جمهوری دارد و این برای امریکایی‌ها امتیاز بزرگی محسوب می‌شود. او اکنون بیش از قبل به کنوانسیون‌ها و فرایندهای اجرایی امریکا تسلط دارد و امریکایی‌ها ترجیح می‌دهند کاخ سفید را برای آزمودن تجربه به فردی تازه‌وارد واگذار نکنند؛ بنابراین کمپین تبلیغاتی او در حال برجسته‌سازی این مفهوم است که او مانند هر رئیس‌جمهور دوره دوم، در استفاده از اهرم‌های قدرت، برای پیگیری اهداف و تحکیم قدرت خود بسیار ماهرانه‌تر از سایرین عمل خواهد بود.

سبقت ترامپ از نظام قضایی امریکا
اگر ترامپ تا سال ۲۰۲۵ در قدرت باشد، به این معنی است که روندهای قانونی در امریکا توانایی تغییر رفتار رای دهندگان را نداشته و ترامپ توانسته با عبور از سازوکارهای قضایی در برابر موج اتهام افکنی مخالفان دموکرات خود، پیروز شود. این که ایا او در هر یک از چهار پرونده در حال انجام علیه خود محکوم خواهد شد یا نه، اما ترامپ تاکنون اعتماد به نفس زیادی داشته که با علم به پیروزی در محاکمات قضایی، پا در مسیر انتخابات گذاشته است.
عبور موفقیت‌آمیز از دو استیضاح
ترامپ در موقعیت منحصربه‌فردی قرار دارد که در زمان ریاست‌جمهوری از دو استیضاح جان سالم به در برده است. مکانیسم اصلی که کنگره برای جلوگیری از سوءاستفاده رئیس‌جمهور از قدرت خود دارد، چیزی نیست که احتمالاً او را نگران کند. او دیده است که وابستگی حزبی او کافی است تا خود را از احتمال برکناری توسط سنای با اکثریت جمهوری‌خواهان دور کند. ناظران سیاسی می‌گویند جمهوری‌خواهان قبلاً او را نجات داده‌اند و دوباره هم این کار را انجام می‌دهند. از همین رو قدرت استیضاح قوه مقننه هیچ ترسی در او ایجاد نمی‌کند، زیرا او می‌داند چگونه با زبان تهدید و تطمیع می‌تواند از سد استیضاح‌کنندگان در قوه مجریه عبور کند.
وفاداری جمهوری‌خواهان به ترامپ
باوجوداینکه ترامپ برابر نظرسنجی‌ها مخالفان جدی بین جمهوری‌خواهان دارد که مایل به پیروزی او نیستند؛ اما تعداد قابل‌توجهی از سیاستمداران قدرتمند جمهوری‌خواه در کنار او ایستاده‌اند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که او بسیار بالاتر از سایر چهره‌های جمهوری‌خواه حزب است. ناظران سیاسی می‌گویند ترامپ با محاسبه میزان محبوبیت و توانمندی رقبای هم حزبی خود اطمینان دارد که حزب از او حمایت خواهد کرد.
وفادارترین افراد نزدیک ترامپ هستند
ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود چهره‌هایی از ارتش را برای خدمت در کابینه خود آورد. چهره‌هایی مانند جیمز متیوس وزیر دفاع و رینس پریبوس رئیس ستاد کاخ سفید که به‌مرور با آنها به مشکل خورد. متیوس از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ در کابینه او حضور داشت و بر سر خارج‌کردن سربازان از سوریه با ترامپ به اختلاف خورد. پریبوس، عضو سابق کنگره و رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان، هم به‌عنوان رئیس ستاد برای ترامپ شش ماه اول کارکرد، تا زمانی که اخراج شد. اما ناظران سیاسی می‌گویند دوره دوم حضور ترامپ در کاخ سفید بسیار متفاوت خواهد بود. تحلیلگران نزدیک به او تأکید می‌کنند همه نشانه‌ها این است که ترامپ این بار فقط کاخ سفید را با وفاداران واقعی خود اداره خواهد کرد. چهره‌هایی مانند استفان میلر و ریچارد گرنل، دستیاران نزدیک سابق در دولت اول بودند که ایده‌های افراطی آنها از هر کسی به ترامپ نزدیک است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود ترامپ را در دور دوم ریاست‌جمهوری نیز همراهی کنند.

جدیدترین نظرسنجی‌ها درباره ترامپ چه می‌گویند؟
شکی نیست که دوره دوم ترامپ برای امریکا فوق‌العاده خطرناک خواهد بود. او ریاست‌جمهوری را در معنای امپراتوری می‌داند. مخالفان او که خود را مدافع دموکراسی امریکایی می‌پندارند معتقدند این وظیفه جمهوری‌خواهان است که در انتخابات مقدماتی در برابر ترامپ قرار بگیرند تا اطمینان حاصل کنند که‌رای دهندگان خطر ماندن در مسیر موجود را درک می‌کنند. از سوی دیگر بایدن و دموکرات‌ها با روشن‌کردن خطر انتخاب او برای رأی‌دهندگان، استراتژی تولید ترس از ترامپ را دنبال خواهند کرد. بااین‌حال نظرسنجی مؤسسات معتبری همچون «Des Moines / NBC News / Mediacom Iowa Poll» نشان می‌دهد که ۵۱٪ از اعضای حزب جمهوری‌خواه احتمالاً ترامپ را به‌عنوان اولین انتخاب خود برای ریاست‌جمهوری انتخاب می‌کنند. این میزان محبوبیت ترامپ در ماه اکتبر ۴۳٪ بوده و حالا با افزایش قابل‌توجهی مواجه شده است. بر اساس این نظرسنجی، ۷۳ درصد معتقدند ترامپ می‌تواند بدون درنظرگرفتن چالش‌های قانونی خود، در برابر بایدن پیروز شود.
ترامپ در میان کسانی که مدرک دانشگاهی ندارند (۶۱ درصد)، کسانی که درآمد کمتر از ۵۰ هزار دلار دارند (۶۱ درصد)، مردان ۶۵ساله و بالاتر (۶۶ درصد) و مردان سفیدپوست بدون مدرک دانشگاهی (۶۶ درصد)، بهترین عملکرد را دارد و آنها از او حمایت می‌کنند. در ماه اکتبر، ۴۹ درصد از شرکت‌کنندگان این نظرسنجی برای اولین‌بار گفتند که ترامپ اولین انتخاب آنها برای ریاست‌جمهوری است. این رقم در حال حاضر به ۴۹ درصد رسیده است. در میان کسانی که ترامپ را به عنوان اولین انتخاب خود برای ریاست جمهوری معرفی می‌کنند، ۷۰ درصد می‌گویند که ذهن انها برای انتخاب او قانع شده است، در حالی که ۳۰ درصد دیگر می‌گویند احتمالاً از شخص دیگری حمایت خواهند کرد.

۳۱۱۳۱۱

منبع: خبر آنلاین

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا