بررسی تحولات دهمین روز جنگ حماس ـ اسرائیل/ صهیونیست‌ها برای حمله طولانی‌ مدت آماده می‌شوند/ اردن: اجازه کوچ اجباری نمی‌دهیم

سرویس بین الملل: دهمین روز جنگ اسرائیل در غزه در حالی آغاز شده که ارتش این کشور اعلام کرده شب گذشته به بیش از ۱۰۰ هدف نظامی در بخش‌های مختلف غزه از جمله مقر و مجتمع‌های نظامی حماس و پست‌های دیده‌بانی حمله کرده است. اسرائیل درباره ورود به غزه تردید دارد و از روز گذشته چین و روسیه نیز به صف سیاست های ایران برای کنترل اسرائیل پیوستند. خبرآنلاین مهمترین تحولات روز دهم جنگ را گزارش می دهد.
آخرین آمار تلفات جانی فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها
براساس اعلام وزارت بهداشت غزه، در بازه زمانی ۲۴ ساعته گذشته حدود ۳۰۰ نفر در غزه کشته و ۸۰۰ نفر زخمی شدند. این وزارتخانه گفت که بیشتر قربانیان زن و کودک بوده‌اند. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین در غزه در هشتمین روز متوالی حملات اسرائیل، ۲ هزار و ۶۷۰ نفر کشته و ۹ هزار و ۷۱۴ نفر زخمی شده‌اند. علاوه بر این حداقل ۵۳ نفر در کرانه باختری کشته و بیش از هزار و ۱۰۰ نفر زخمی شده‌اند. اسرائیل پس از حملات حماس در هفتم اکتبر که منجر به کشته شدن هزار و ۳۰۰ نفر شد، حملات تلافی جویانه را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید:
تحلیل سردار علایی از آینده عملیات طوفان‌الاقصی/ جنگ تمام‌عیار حزب‌الله با صهیونیست‌ها در راه است؟
نگاهی به نهمین روز جنگ اسرائیل و حماس/آمادگی نیروهای مقاومت برای واکنش/
آخرین تحولات از روز هشتم جنگ اسرائیل ـ فلسطین/ دیپلماسی فعال ایران در محور مقاومت

اعلام آمار رسمی اسرای در اختیار حماس
ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد اسارت ۱۵۵ نفر را به اطلاع خانواده‌های این افراد رسانده است.پیشتر این نیرو تایید کرده بود که ۱۲۶ نفر به دست این گروه گروگان گرفته‌ شده‌اند و در نوار غزه به سر می‌برند.

هشدار ابراهیم رئیسی به رئیس جمهور فرانسه
رئیس جمهور ایران درتماس تلفنی به رییس جمهور فرانسه گفت: اگر کشتار مردم و محاصره غزه، متوقف نشود وضعیت پیچیده می‌شود و صحنه توسعه می‌یابد.محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:رئیسی در پاسخ به تماس تلفنی مکرون رئیس جمهور فرانسه تصریح کرد: اگر جنایات رژیم صهیونیستی از جمله کشتار مردم و محاصره غزه، متوقف نشود وضعیت پیچیده می‌شود و صحنه توسعه می یابد. «حسین امیرعبداللهیان» هم که در قطر حضور دارد، شبکه الجزیره تاکید کرد که اگر توقف تجاوزهای رژیم صهیونیستی به نوار غزه انجام نشود، گسترش جبهه‌های جنگ بعید نخواهد بود و احتمال این امر هر لحظه بیشتر می‌شود. النشره، ریچارد هیشت و دنیل هاگاری، دو سخنگوی نظامی در کنفرانس‌های خبری خود اعلام کردند که “تصمیم سیاسی”، هر اقدامی را علیه حماس در واکنش به حمله هفتم اکتبر کلید خواهد زد. نورنیوز نیز رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی کشور با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اگر اسرائیل اشتباه کند و در تله حمله زمینی به غزه بیفتند، باید منتظر شگفتی دوم پس از طوفان الاقصی باشد.

جلوگیری امریکا از بازیگران ثالث به جنگ
وزیر دفاع آمریکا نیز تایید کرده که این کشور دومین ناو هواپیمابر خود را به شرق مدیترانه می‌فرستد. او گفت که این کار «برای جلوگیری از اقدامات خصمانه علیه اسرائیل یا هرگونه تلاش برای گسترش این جنگ پس از حمله حماس» است. طبق گزارش‌های مختلف «حمله زمینی به غزه» نزدیک است.به گفته لوید آستین، استقرار ناو هواپیمابر نشان دهنده «تعهد آهنین واشنگتن به امنیت اسرائیل و عزم ما برای بازدارندگی هر بازیگر دولتی و غیردولتی است که به دنبال تشدید این جنگ باشد.»

بایدن: اسرائیل اگر دوباره نوار غزه را اشغال کند اشتباه است
رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به اینکه مدرکی دال بر کمک ایران به طراحی عملیات الاقصی وجود ندارد از ایران و حزب الله خواست در درگیریهای غزه دخالت نکنند. بایدن درباره عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید کرد که فکر می‌کنم اگر اسرائیل دوباره نوار غزه را اشغال کند، اشتباه است با این حال رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که ورود اسرائیل به غزه و از بین بردن آنچه که او افراط گرایان حماس خوانده است یک الزام ضروری است.

بلینکن: دیدار با ولیعهد عربستان «بسیار سازنده» بود
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار خود با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی را «بسیار سازنده» توصیف کرد. این دیدار یک روز پس از دیدار بلینکن با فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان در ریاض انجام شد و هر دو طرف از اسرائیل خواستند تا از غیرنظامیان غزه محافظت کند.

انتقاد چین از پیشروی بیش از حد اسرائیل
وانگ‌یی، وزیر امور خارجه چین که دیپلماسی فعال خود را برای جلوگیری از کشتار اسرائیل آغاز کرده، در اظهاراتی گفت که اقدامات اسرائیل در غزه «فراتر از محدوده دفاع از خود» رفته است و دولت اسرائیل باید «به مجازات دسته جمعی مردم غزه پایان دهد.»وانگ همچنین گفته است که «طرف‌ها نباید هیچ اقدامی برای تشدید اوضاع انجام دهند و باید هرچه زودتر به میز مذاکره بازگردند.»

درخواست ایران از چین برای کنترل اسرائیل
در همین حال، حسین امیر عبداللهیان در گفتگوی تلفی با «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین گفت: در صورت عدم توقف جنایات صهیونیست‌ها و پایان نیافتن حملات جنایت‌آمیز جاری علیه شهروندان غزه، کسی نمی‌تواند عدم گسترش دامنه بحران را تضمین کند. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با یادآوری مسؤولیت شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه صلح و امنیت بین‌المللی، خواستار آن شد که چین از ظرفیت‌های خود برای متوقف کردن حملات رژیم صهیونیستی علیه شهروندان غزه استفاده کند. ایران به دنبال تشکیل جبهه ای متشکل از اعراب،چین و روسیه برای کنترل سیاسی اسرائیل است.

ادعای اسرائیل درباره استقرار تسلیحات در سوریه
یک مقام ارشد اسرائیلی روز یکشنبه ایران را متهم کرد که در تلاش است تا با استقرار تسلیحات در داخل یا از طریق سوریه، جبهه دوم جنگ را راه بیندازد. این در حالی است که اسرائیل حملات متقابل خود را در غزه به سمت جنوب افزایش می‌دهد. جاشوا زارکا، رییس امور راهبردی وزارت خارجه اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آنها ایرانی هستند.»جروزالم پست هم پیشتر در گزارشی نوشته بود که ایران از طریق سازمان ملل پیامی خصوصی به اسرائیل ارسال کرده که در صورت ادامه عملیات نظامی اسرائیل در غزه می‌تواند مداخله کند. به نظر می رسد انتقال نیروهای نظامی ایران از دیرالزور به مرز سوریه ب اسرائیل که روز گذشته توسط وال استریت ژورنال اعلام شد، پیامی آشکار و صریح ایران به اسرائیل برای جلوگیری از ورود به غزه است.

احتیاط اسرائیل برای جلوگیری از گسترش جنگ از شمال
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفته است که این کشور «هیچ علاقه‌ای» به جنگ در جبهه دیگری در شمال ندارد. گالانت گفت تا زمانی که حزب‌الله خود را درگیر نکند، اسرائیل به وضعیت کنونی مرزها احترام می‌گذارد.هفته گذشته تبادل آتش پراکنده بین حزب‌الله و اسرائیل صورت گرفت، اما حزب‌الله به طور کامل علیه اسرائیل سلاح به دست نگرفته است. اسرائیل که به دلیل ضعف کمیت نیروی نظامی به دنبال جلوگیری از توسعه جنگ به جبهه های شمالی است، این نگرانی را هم دارد که با توسعه جنگ، باید از امریکا برای ورود به جنگ درخواست کمک کند. موضوعی که پیشتر امریکایی ها عدم تمایل خود را برای اعزام نیروی نظامی اعلام کرده بودند.

اسرائیل برای حمله طولانی‌ مدت آماده می‌شود
نیروهای اسرائیلی از دو روز قبل، خود را برای حمله زمینی به نوار غزه آماده کردند. اسرائیل متعهد شده که حماس را به تلافی حمله هفته گذشته نابود کند.حمله زمینی گفته شده تا ساعات اولیه روز یکشنبه انجام نشد. اما بیانیه‌ای که ارتش اسرائیل منتشر کرده، جزیی‌ترین بیانیه‌ای است که تاکنون درباره آمادگی ارتش‌های اسرائیل برای حمله زمینی منتشر شده است. ارتش می‌گوید نیروهایش هنوز در حال آماده شدن هستند اما این را هم تاکید کرده که این یک عملیات عظیم و بالقوه طولانی خواهد بود. این بیانیه می‌گوید که ارتش پس از بازپس‌گیری مجدد تمام اراضی اسرائیل که توسط حماس تسخیر شده بود، اکنون در یک «مقطع بحرانی» قرار دارد. رویترز این نشان می‌دهد که آنها هنوز در حال ایجاد سیستمی برای تامین نیرو در جبهه پس از ورود هستند.

اسرائیل جریان آب به جنوب غزه را بازگرداند
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که اسرائیل اعلام کرده جریان آب در جنوب غزه را بازگردانده است. سالیوان به سی‌ان‌ان گفته: «در یک ساعت گذشته من با همتایان اسرائیلی‌ام در تماس بودم آنها گزارش دادند که آب را به جنوب غزه بازگردانده‌اند.»اسرائیل جریان آب را به عنوان بخشی از محاصره قلمروی تحت حاکمیت حماس از زمان آغاز جنگ در هفته گذشته بسته بود.

بازگشت شهروندان آرژانتینی در اسرائیل
مقامات آرژانتینی می‌گویند ۲۴۶ تن از شهروندان این کشور که عمدتا دانش‌آموزان دبیرستانی بوده و در اسرائیل به سر می‌بردند، به سلامت تل‌آویو را ترک کرده و به بوئنوس آیرس منتقل شده‌اند.جامعه یهودیان آرژانتین با بیش از ۲۵۰ هزار نفر، بزرگترین جامعه یهودیان در آمریکای لاتین است.تحلیل گران سیاسی یکی از دلایل سکوت جامعه ملل از جنایات را گستردگی حضور یهودیان در اسرائیل از کشورها و نژادهای مختلف ارزیابی می کنند که خواه ناخواه کشورها را ملزم به حمایت از اتباع خود کرده است.

آمار دقیق آوارگان جنگ غزه
آژانس حمایت از آورگان فلسطینی سازمان ملل متحد اعلام کرد که حدود یک میلیون نفر در ۷ روز اول درگیری در غزه آواره شده‌اند. ژولیت توما، مدیر ارتباطات این آژانس به خبرگزاری فرانسه گفت: «تخمین زده می‌شود که یک میلیون نفر در هفت روز اول جنگ در غزه آواره شده‌اند که با ادامه این روند، تعداد آنها احتمالا بیشتر خواهد شد.» در همین حال، دفتر ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای اعلام کرده «امنیت ملی این کشور خط قرمز است و هرگونه طرحی برای جا به جایی فلسطینی‌ها را رد می‌کند. بر اساس این بیانیه، مصر میزبانی نشستی را پیشنهاد کرده است تا در آن به تحولات اخیر مربوط به بحران غزه و آینده فلسطین پرداخته شود.»

اردن: هرگز اجازه کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمینشان را نمی‌دهیم
«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن روز یکشنبه تاکید کرد که ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه ضروری بوده و کشتار و ویرانی بس است.وی که با شبکه خبری الجزیره مصاحبه می‌کرد، افزود: «در تلاش‌های کنونی بر این واقعیت تمرکز خواهیم کرد که هیچ جایگزینی برای احقاق حقوق مردم فلسطین وجود ندارد».وزیر خارجه اردن اضافه کرد: «پادشاه اردن و من در حال انجام سفرهای خارجی برای تاکید بر توقف جنگ علیه غزه هستیم»الصفدی ادامه داد: «اردن و تمام منطقه نگران توسعه جنگ بوده و باید این جنگ متوقف شده و از ملت فلسطین حمایت کنیم».

گوترش: ورود کمک‌ها به غزه نباید به ابزاری برای معامله تبدیل شود
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل از رژیم صهیونیستی خواست که اجازه دسترسی سریع و بدون مانع را به نیروهای امدادی برای کمک به غیرنظامیان در نوار غزه بدهد.وی همچنین تاکید کرد که آزادی گروگانها و ورود کمکهای انسانی به غزه نباید به ابزاری برای معامله میان طرفین تبدیل شود.

رژیم‌صهیونیستی پایگاه‌های حزب‌الله در لبنان را بمباران کرد
همچنین ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه اعلام کرد که بار دیگر پایگاه‌های نظامی حزب‌الله در لبنان را بمباران کرده است.ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که جنگنده‌های این رژیم زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله در لبنان را هدف قرار داده است.روزنامه هاآرتص اعلام کرد که فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی گفته است: «با وجود تمرکز بر جنوب، آماده هرگونه تشدید احتمالی در مرزهای شمالی هستیم».

۳۱۱۲۱۳

منبع: خبر آنلاین

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا