روسیه بدون فضانورد به ماه بازمیگردد
روسیه پس از سالها عدم فعالیت در حوزه کاوشهای قمری قصد دارد کاوشگر جدیدی را به ماه پرتاب کند.
ایسنا و به نقل از فست کمپانی، رقابت قمری روسیه اکنون تاریخ آغاز جدیدی دارد. وبسایت خبری دولتی «تاس»(TASS) و اپراتور تورهای محلی «راکتتریپ»(RocketTrip) گزارش دادهاند که پس از سالها تاخیر، کاوشگر «لونا-۲۵»(Luna-۲۵) روسیه قرار است در ۱۱ اوت با موشک «سایوز-۲ فرگات»(Soyuz-۲ Fregat) به ماه پرتاب شود.
این ماموریت بدون سرنشین، اولین سفر روسیه به ماه در مدت زمان بیش از ۴۵ سال خواهد بود.
ماموریت قمری برای کشف یخ آب
کاوشگر لونا-۲۵ در نزدیکی دهانه «بوگوسلاوسکی»(Boguslavsky) واقع در قطب جنوبی ماه فرود خواهد آمد. تصور میشود که این منطقه سرشار از یخ آب است که چندین کشور از جمله آمریکا به دنبال کشف آن هستند. این کاوشگر ۸۰۰ کیلوگرمی، یک بازوی ۱.۶ متری دارد که به وسیلهای مشابه بیلچه برای برداشتن نمونههای ماه مجهز شده است. همچنین لونا-۲۵، آشکارسازهای غبار، سیستمهای تصویربرداری و مجموعهای از چندین طیفسنج را حمل خواهد کرد.
این ماموریت، سه هدف اصلی دارد که به شرح زیر هستند.
بررسی رگولیت قطبی ماه
بررسی پلاسمای اگزوسفر قطبی
جستجوی نشانههای یخ آب
تجدید تاریخ
اتحاد جماهیر شوروی، اولین کشوری بود که در سال ۱۹۶۶ با ماموریت «لونا-۹»، فرود نرم یک فضاپیما را روی ماه انجام داد. اتحاد جماهیر شوروی پس از ماموریت «لونا-۲۴» در سال ۱۹۷۶، شش فرود موفقیتآمیز دیگر روی ماه را طی ۱۰ سال بعد به دست آورد.
پرتاب موفقیتآمیز «لونا-۲۵»، یک نقطه عطف در تلاش روسیه برای احیای برنامه قمری خود پس از سالها سکوت به شمار میرود؛ به ویژه اکنون که پرسشهایی در مورد سلامت برنامه فضایی مسکو شکل گرفتهاند.
آمادهسازی پایگاه قمری
بازدید آتی لونا-۲۵ از قطب جنوبی ماه در حالی انجام میشود که روسیه و چین در حال کار کردن روی یک برنامه بلندمدت بلندپروازانه برای ایجاد یک پایگاه قمری دائمی موسوم به «پایگاه بینالمللی پژوهشهای قمری»(ILRS) در قطب جنوب ماه تا سال ۲۰۲۸ هستند. انتظار میرود که ماموریت لونا-۲۵ پیش از توسعه پایگاه ILRS و ماموریتهای سرنشیندار آتی، اطلاعات ارزشمندی را در مورد محیط محلی ارائه دهد. منبع: خبرآنلاین