اف‌بی‌آی برای حذف «بدافزار روس» به رایانه‌های آمریکایی‌ها نفوذ کرد

اف‌بی‌آی با مجوز دادگاه وارد شبکه‌هایی از کامپیوترها که به ادعای این سازمان با «بدافزارهای روسیه» آلوده شده‌ بودند، شده و یک عملیات «جاسوسی» برخط روسیه را مسدود کرد.
به نقل از خبرگزاری راشا تودی، وزارت دادگستری آمریکا جزئیات «عملیات مدوسا» را منتشر کرد، عملیاتی که با همکاری مقامات اجرای قانون و آژانس‌های اطلاعاتی چندین کشور از جمله آمریکا انجام شده و یک گروه هکری ملقب به «تورلا» را هدف گرفت.
مقامات آمریکایی مدعی شدند که این گروه هکری با سرویس امنیتی فدرال روسیه در ارتباط بوده و یک بدافزار پیچیده موسوم به «اسنیک» را به کار گرفته‌ است. به ادعای مقامات آمریکایی، این گروه هکری از بدافزار اسنیک استفاده می‌کردند تا اسناد مسروقه را کپی کرده و دیگر جنگ‌افزارهای سایبری را به کار گیرند.
مریک گارلند، دادستان کل آمریکا گفت: وزارت دادگستری همراه با شرکای بین‌المللی ایالات متحده یک شبکه جهانی از کامپیوترهای آلوده‌شده به بدافزار را از بین برد، شبکه‌ای که دولت روسیه از آن در دو دهه گذشته استفاده کرده تا جاسوسی سایبری کند، از جمله علیه متحدان ناتو.
به گفته متیو اولسن، مدیر بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) در عملیات مدوسا به رایانه‌های آلوده دسترسی پیدا کرده و کاری کرد که بدافزار اسنیک خودش را نابود کند. این عملیات هکری با مجوز ایالت نیویورک انجام شده و نمونه‌ای از «استفاده نوآورانه از اختیارات قانونی» بود.
دولت آمریکا مشخص نکرد که چه تعداد از رایانه‌های آمریکایی در این طرح پاکسازی هدف قرار گرفته‌اند، اما اعلام کرد که صاحبان رایانه‌ها را از این عملیات آگاه کرده است.
مقامات آمریکایی مدعی شدند که این گروه هکری تحت خدمت سرویس امنیتی فدرال روسیه، از شهر «ریازان» روسیه فعالیت کرده و شبکه تحت کنترلش در ۵۰ کشور دنیا گسترش یافته بود.
واشنگتن نتیجه این عملیات را یک پیروزی بزرگ برای خود و متحدانش قلمداد کرده و مدعی شد که شبکه مذکور «پیچیده‌ترین نمونه استفاده سرویس امنیتی فدرال روسیه از بدافزار برای جاسوسی» بوده‌ است.

منبع: ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا