پیگیری ورود اتوبوس‌ و واگن‌ جدید به ناوگان حمل‌ و نقل/ تبدیل موتورسیکلت‌های کار به برقی در ۱۴۰۲

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اولویت قرار گرفتن بخش حمل و نقل عمومی از پیگیری ورود اتوبوس‌ها و واگن‌های جدید مترو به ناوگان حمل‌ونقل در سال آینده خبر داد.
مهدی چمران در نشست خبری امروز شنبه در جمع خبرنگاران در تشریح تصویب بودجه سال آینده شهرداری تهران، گفت: بحث بودجه همانطور که در حال حاضر بودجه کشور در مجلس مطرح است و به عنوان مسئله اساسی کشور محسوب می‌شود برای سال آینده بودجه شهرداری تهران نیز در شورا مورد بررسی قرار گرفت تا بسیاری از مسائل برای یک سال آینده روشن و ریل گذاری شهر روشن شود. البته بودجه‌ای که مبتنی بر برنامه باشد تا بتواند شهر را به خوبی اداره کند.
بودجه ۱۴۰۲ شهرداری تهران برشی از برنامه چهار ساله شهر تهران
وی افزود: قبل از اینکه بودجه در دستور کار قرار گیرد برنامه چهار ساله شهر بررسی و در آن چند مسئله اساسی به عنوان مشکلات شهر تهران مورد توجه قرار گرفت و برنامه ریزی چهار ساله آینده شهر تهران ریخته شد. بر همین اساس بودجه سال آینده شهرداری تهران برشی از این برنامه چهار ساله خواهد بود و امیدواریم حرکت حداقلی و تحرکی در شهر تهران را برای سال آینده به وجود بیاوریم. تلاش کرده‌ایم این بودجه تمایزی با بودجه ۱۴۰۱ داشته باشد.
به گفته رییس شورای شهر تهران، در لایحه بودجه پیشنهادی شهرداری تهران رقم ۷۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود. این در حالی بود که برای سال ۱۴۰۱ رقم ۵۰ هزار میلیارد تومان مصوب شده و در حال محقق شدن است و پیش بینی می‌شود بیش از این رقم در سال جاری محقق شود. چرا که در روزهای باقیمانده تا پایان سال طلب‌هایی از دولت و شهروندان قابل وصول خواهد بود.
وی ادامه داد: بودجه پیشنهادی شهرداری برای سال آینده به کمیسیون برنامه و بودجه شورا ارائه شد و در آنجا دو سناریو یکی با رقم ۷۸ هزار میلیارد تومان و دیگری با رقم ۶۵ هزار میلیارد تومان مورد توجه قرار گرفت که برای هر دو رقم زیر مجموعه‌های لازم تنظیم شدند. در یکی از جلسات پیشنهاد شد که کار اساسی صورت بگیرد و شهرداری با اعمال فشار به بخش «هزینه کرد» یعنی با کمترین میزان اعتبارات کارهای خود را همچون پرداخت حقوق و دستمزد و برنامه‌های دائمی همچون نگهداشت‌ها، پیگیری کند.
چمران افزود: بودجه معاونت‌ها تنظیم شد و در رقم ۶۵ هزار میلیارد تومان همه این موارد را دیدیدم و ۱۰ هزار میلیارد تومان به این بودجه اضافه شد تا به بخش حمل و نقل عمومی اختصاص پیدا کند تا موضوع آلودگی هوا که ریشه آن در همین بخش حمل و نقل است نیز حل و فصل شود.در نهایت ۶۵ هزار میلیارد تومان برای اقدامات شهرداری پیش بینی شد. این در حالیست که در همین بودجه ۱۷ هزار میلیارد تومان به بخش حمل و نقل عمومی اختصاص پیدا کرده بود اما ۱۰ هزار میلیارد تومان هم به این بودجه اضافه شد و در مجموع ۲۷ هزار میلیارد تومان برای معاونت حمل و نقل در نظر گرفته شد که با موضوع مقابله آلودگی هوا حدودا ۴۵ درصد بودجه شهرداری تهران در سال آینده را به خود اختصاص داده است.
بیشترین رقم اختصاص یافته در بودجه سال آینده شهرداری تهران مربوط به بخش حمل و نقل عمومی
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه بیشتر رقم اختصاصی بودجه سال آینده شهرداری تهران برای بخش حمل و نقل صرف خرید اتوبوس و تکمیل ناوگان اتوبوسرانی خواهد شد، افزود: به مترو هم توجه ویژه‌ای داشتیم. به طوریکه برای۶۳۰ دستگاه واگن خریداری شده از سال ۹۶ که پیش پرداخت آن انجام نشده بود، چند روز پیش موافقت‌نامه‌های آن انجام و مقرر شد پیش پرداخت آن داده شود تا واگن‌ها شروع به آماده سازی شوند و مونتاژ آن در تهران انجام شود ولی این موضوع حداقل ۱۸ ماه زمان می‌برد. البته هنوز این پیش پرداخت‌ها انجام نشده و با پرداخت آن از فردای پرداخت کار عملیاتی آغاز خواهد شد.
وی افزود: نزدیک به ۵۰۰ واگن متوقف شده نیز قطعات آن خریداری و تعدادی راه افتاده اند و مابقی آن نیز انجام خواهد شد. به این ترتیب شورا و شهرداری حداکثر کاری که در حوزه حمل و نقل عمومی می‌توانست انجام داده است و امیدواریم برای سال آینده حداقل ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه کنیم تا به رقم ۵۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای سال آینده برسیم. اگر خودروسازها بتوانند این اتوبوس‌ها را بسازند اتفاق بسیار خوبی افتاده است.
چمران با تأکید بر اینکه ۱۰ سال است دستگاهی از  اتوبوس‌ سازها خریداری نشده و سیستم خود را جمع کرده بودند، ادامه داد: امروز باید نیروی جدید و خط تولید جدید راه بیندازیم که حدود ۱۴ ماه به طول می‌انجامد. ما با دو خودروساز قرارداد بستیم که یکی از آنها می‌تواند ۱۰۰۰ دستگاه تولیدی را به ما تحویل دهد و مابقی را نیز از سایر خودروسازها تحویل خواهیم گرفت و امیدواریم که این موارد سال آینده محقق شود.
وی تاکید کرد: وزارت کشور نیز باید حداقل ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل دهد که پیش پرداخت ۶۵۰ دستگاه را انجام داده‌ایم ولی فقط ۱۷۲ دستگاه به ما تحویل داده شده است. بی تردید ما برای اضافه شدن یک دستگاه اتوبوس سر و دست می‌شکنیم، اما با این تعداد به جایی نمی‌رسیم و سال آینده باید حداقل ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه شود.
تبدیل موتورسیکلت‌های کار به برقی در سال آینده 
رایزنی با پلیس برای جمع‌آوری موتورسیکلت‌های کاربراتوری 
وی با تأکید بر اینکه برای موتورسیکلت‌ها در سال آینده نیز برنامه ریزی شده است تا به موتورسیکلت برقی تبدیل شوند، اظهار کرد: در حقیقت سال آینده تعداد زیادی از موتورسیکلت‌های کار با پرداخت یارانه دولت و شهرداری به موتورسیکلت برقی تبدیل می‌شوند و بهره گیری از اسکوتر نیز در برنامه قرار گرفته است. بنده با رئیس پلیس راهور در جلسه‌ای صحبت کردم که موتورسیکلت‌های کاربراتوری در تهران که آلودگی بسیار زیادی دارند جمع‌آوری شوند.
وی ادامه داد: برای بودجه سال آینده به شهرداری اعلام کردیم که برای کارهای خود فشار را تحمل کند و از بسیاری موارد همچون رنگ آمیزی جداول عبور کند تا تحقق بودجه سال آینده امکانپذیر شود. به قیمت امروز بودجه معاونت‌ها کاهش پیدا کرده لذا باید برخی اقدامات را کنار بگذارند و صرفه جویی کنند.
دولت امسال پرداخت‌های خوبی به مدیریت شهری داشته است
نمایندگان تهران در مجلس مثل شورا جوش شهر تهران را نمی‌زنند
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در سال جاری دولت پرداخت‌های خوبی به مدیریت شهری داشته است، افزود: در مسائل اصلی که یکی از آنها مترو است دولت به دلیل مواجهه با مشکل مالی پرداختی نداشته است.۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس قراردادش منعقد شده، پیش پرداخت توسط ما واریز شده ولی ۸۰ درصد سهم باقیمانده که باید دولت پرداخت کند و اعلام شده که با کمبود منابع مالی مواجه است ولی ما خود را طلبکار می‌دانیم و این موضوعات را هم از طریق دولت و هم مجلس دنبال می‌کنیم ولی نمایندگان تهران در مجلس مثل شورا جوش شهر تهران را نمی‌زنند.
نوسازی بافت فرسوده تنها به دست شهرداری تهران انجام شدنی نیست
چمران در پاسخ به سوالی در خصوص نوسازی بافت‌های فرسوده گفت: برای نوسازی بافت فرسوده که خانه‌های مردم است شهرداری نمی‌رود خانه‌های آنها را نوسازی کند. باید برنامه‌هایی تدوین کرد که با بسته‌های پیش بینی شده دولت، مردم بتوانند این بازسازی را انجام دهند. البته برای سازمان نوسازی شهرداری تهران بودجه‌ای پیش بینی شده است ولی وظیفه شهرداری در این بخش تسهیل گری است. نوسازی بافت فرسوده تنها به دست شهرداری تهران انجام شدنی نیست و باید در کشور به گونه‌ای برنامه ریزی شود که مردم بتوانند نوسازی خانه‌های خود را انجام دهند. ۵۰ درصد تخفیف در عوارض بافت فرسوده هنوز پابرجاست. البته مواردی در بودجه در این خصوص کم و زیاد شده است.
تشکیل تیم‌هایی مشترک دستگاههای ذیربط برای بازبینی ساختمان‌ها به لحاظ استحکام
وی افزود: در حوزه ایمن سازی نیز شهرداری باید بررسی‌ها را انجام دهد و تذکرات لازم را ارائه کند یا باید جلوگیری کند و یا حداقل با نصب پلاکارت شهروندان را از موضوع ناایمن بودن مطلع کند. در حال حاضر تیم‌هایی مشترک با دستگاه‌های ذیربط تشکیل شده که ساختمان‌ها را به لحاظ استحکام بنا مورد بازبینی قرار می‌دهند و گزارش آن نیز احتمالا در صحن شورا ارائه خواهد شد.
وی تاکید کرد: در بودجه عمرانی شهرداری معاونت فنی عمرانی برنامه خوبی را ارائه کرده است و بودجه خوبی نیز پیش بینی شده است. این بودجه برای پروژه‌های نیمه تمام همچون امتداد بزرگراه یادگار امام، شهید بروجردی که موضوع معارضین آن حل شده و همچنین آزادراه شهید شوشتری است که تا سال آینده هفت کیلومتر ابتدایی آن به بهره برداری می‌رسد. امتداد یادگار امام به موضوع معارضین وزارت دفاع، آموزش و پرورش و ارتش بر می‌گردد که باید توافقاتی برای حل نهایی این موضوع صورت بگیرد.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص موضوع عدم حضور اعضا در یکی از جلسه‌های بررسی بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز گفت: ممکن است چنین اتفاقی در شورا رخ دهد ولو هر چند صد سال یکبار.
وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل عمومی به تدریج هر چه اتوبوس و ون تحویل بگیریم وارد ناوگان خواهیم کرد تا بهره مندی شهروندان از آنها محقق شود. در حوزه جذب نیرو نیز قانونی در حوزه شهرداری ها وجود دارد که هر چه بازنشسته در مجموعه وجود داشته باشد، ۵۰ درصد این تعداد شهرداری حق جذب دارد که در برنامه چهارم دیده شده بود. ما این موضوع را تغییر ندادیم اما شرایطی همچون برگزاری آزمون و در نظر گرفتن نیاز شهرداری را اضافه کردیم. بی تردید این شرایط باید رعایت شود اما نیروی تخصصی مورد نیاز در موارد استثناء با تصویب شورا امکانپذیر خواهد بود.
چمران درباره وارد کردن اتوبوس برای شهر تهران نیز گفت: ما افزایش هزینه‌ها در سال آینده را در حوزه پرداخت حقوق و خرید اتوبوس تا حدودی پیش بینی کرده‌ایم که در مورد خرید اتوبوس خارجی نیز موضوعی پیش بینی نکرده‌ایم چرا که مدت‌ها است به خودروسازها فشار آورده‌ایم و آنها خود را تجهیز کردند و تولید را شروع کردند. لذا فعلا روی خرید خارجی فکری نکرده‌ایم و قصد داریم با تشویق تولید کنندگان داخلی آنها تولید را انجام دهند اما اگر به نتیجه نرسیم با اجازه دولت ممکن است تعدادی اتوبوس از خارج خریداری شود ولی فکر نمی‌کنم به آنجا برسیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه میزان بدهی شهرداری تهران مشخص است، افزود: ما وقتی از شورا رفتیم رقم بدهی را ۱۵ میلیارد تومان و رقم طلب از دولت را نیز همین رقم اعلام کردیم اما دوستان گفتند که رقم ۳۵ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری تهران است و رقم‌های احتمالی آینده را نیز حساب کرده بودند؛ اما آماری در خصوص این رقم به صورت مشخص اعلام نکردند.
وی افزود: بدهی آنها در پایان دوره ۶۵ هزار میلیارد تومان بود که هم اکنون نیز وجود دارد و اگر پرداخت نشود جرایم آن باقی خواهد ماند. لذا اعلام کردیم ساختمان‌هایی که مورد نیاز شهرداری نیست با قیمت اعلام شده از سوی کارشناس قوه قضائیه به فروش برسد تا بدهی‌ها صفر شود. چرا که به نفع شورا و شهرداری خواهد بود و در ازای این تسویه بدهی، به میزان دو برابر تسهیلات دریافت خواهیم کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در مواردی همچون نمایشگاه شهر آفتاب و یا شهروند به صورت مشارکتی عمل خواهیم کرد. در حقیقت نظر ما این است که اداره آنها از سوی بخش خصوصی باشد تا سودآور اداره شوند. ما ۴۵ درصد تورم داشته‌ایم اما میزان عوارض ساختمانی که یک یا دو درصد کل هزینه ساختمان است بطور میانگین ۲۵ درصد افزایش یافت.
پیگیری مدیریت شهری برای واریز پیش پرداخت ۶۳۰ واگن مترو  برای تهران
چمران با اشاره به پیش پرداخت ۶۳۰ واگن مترو  برای تهران، گفت: در حال پیگیری این موضوع هستیم و تا زمانیکه پیش پرداخت واریز نشود نمی‌توان در مورد آن مطمئن بود.
وی در خصوص ایجاد ناوگان حمل و نقل ریلی روی زمین گفت: این موضوع باید بررسی شود تا متوجه شویم در کدامیک از مناطق می‌توان این پروژه را اجرایی کرد. البته برای مطالعات ریلی بودجه‌ای تدوین شده است.
اختصاص ۶۳۱ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آتش نشانی و ۲۷۹ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات مدیریت بحران
رییس شورای شهر تهران با اشاره به بودجه خرید تجهیزات آتش نشانی نیز تاکید کرد: ۶۳۱ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آتش نشانی و ۲۷۹ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات مدیریت بحران تدوین شده و در تبصره ۲۰ نیز مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان برای این بخش پیش بینی شده است.

منبع: ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا